Kreymborg Hasselt wordt Etam

De winkel van Kreymborg in Hasselt wordt overgenomen door de Franse lingerie- en kledingketen Etam. Dat zegt secretaris Jos Van Hout van de bediendenvakbond LBC-NVK, en is bevestigd door de hoofdzetel van Etam België in Brussel. De negentien medewerkers worden mee overgenomen.

D.C.

BR>Vraag blijft wat Etam gaat doen met twee winkels op een boogscheut van mekaar: er is namelijk al een Etamwinkel in Hasselt (zowel één voor lingerie als één voor dameskleding) met een tiental medewerkers. De Etam-directie wilde op die vraag gisteren geen commentaar leveren. Van Hout wil daarover met de directie overleggen, ook voor de vier andere Kreymborgvestigingen die Etam in ons land overneemt. Dat zou in het najaar gebeuren. Tegelijk zal er met de directie van Kruidvat - de Nederlandse keten die vijf andere Kreymborgvestigingen in ons land overneemt - nog overleg gepleegd worden.

Vendex KBB, de eigenaar van Kreymborg, maakte woensdag bekend alle 61 vestigingen af te stoten of te sluiten

(zie HBvL van gisteren)

. De twaalf Belgische winkels gaan grotendeels naar Kruidvat en Etam. Voor de 175 Belgische personeelsleden is een oplossing gevonden.

Etam

Etam is één van de grootste kleding- en lingerieketens ter wereld. De groep telt tegenwoordig meer dan duizend winkels in onder meer Europa, Japan en China. De omzet van

Etam Développement

, het moederbedrijf dat genoteerd staat op de Parijse beurs, bedroeg vorig jaar omgerekend 40 miljard Belgische frank (geconsolideerd), de nettowinst kwam uit op 1,13 miljard Belgische frank.

Etam ontstond in 1916 toen

Eta

blissement

M

ayers van Max Lindenman een lingeriewinkel opende in Duitsland. De activiteiten werden al vlug uitgebreid naar België (Brussel in 1928), Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië. In 1963 fusioneerde Etam met de Franse branchegenoten Setamil en Elan van Martin Milchior. Later werd ook de Britse zusterketen - daar bekend van de immens populaire merknaam Tammy - opgeslorpt.

Etam heeft in ons land vestigingen in 31 steden, waaronder in Hasselt en Genk.