Ubizen neemt Britse Network Exchange over

Het op de Easdaq genoteerde Ubizen, de Leuvense specialist in inter- en intranetbeveiliging, heeft een nieuwe overname gedaan. Het betreft het Britse Network Exchange, dat voor een bedrag van bijna 200 miljoen frank wordt gekocht. Van het overnamebedrag wordt 1,5 miljoen euro in eigen aandelen betaald, terwijl het resterende gedeelte van 1,58 miljoen euro in cash wordt voldaan.

Jo.S.

BR>Vorig boekjaar realiseerde Network Exchange een omzet van ongeveer 1 miljoen pond sterling. Het bedrijf werd in 1996 opgericht en beschikt over een indrukwekkend klantenbestand. Network Exchange is op de Britse markt een belangrijke speler wat betreft informaticabeveiliging voor professionele diensten. Samenwerkingspartners zijn bekende beveiligingsbedrijven zoals CheckPoint Software, ISS en RSA.

Ubizen heeft nog niet zo lang geleden kantoren geopend in Groot-Brittannië en stelt in dat land 20 mensen tewerk. Volgens chief executive officer Stijn Bijnens is Ubizen dankzij de overname van Network Exchange in staat om sneller te groeien op de Britse markt. Groot-Brittannië is in Europees verband één van de pioniers op het vlak van internet en e-business (handel via internet). In die zin mag de overname van Network Exchange voor Ubizen als een belangrijke stap vooruit beschouwd worden.