Kies zelf een wereldwonder

De kans bestaat dat je in school ooit geleerd hebt over de zeven wereldwonderen uit de oudheid: de piramide van Cheops in Gizeh, de hangende tuinen van Babylon, de tempel van Artemis in Efese, het beeld van Zeus in Olympia, het mausoleum van Halicarnassos, de kolos van Rhodos en de vuurtoren van Pharos bij Alexandrië.

BR>Later werd ook geprobeerd om zeven wereldwonderen van de moderne tijd te kiezen, maar eensgezindheid daarover werd nooit bereikt. Nu lijkt die er toch te gaan komen, want via het wereldwijde web kunnen personen uit de hele wereld stemmen welke monumenten later herinnerd zullen worden als de zeven nieuwe wereldwonderen. Op de site van het

New 7 wonders

-project kan je je stem uitbrengen op een aantal op voorhand geselecteerde kanshebbers. Daarbij ondermeer: de Eiffeltoren, de Taj Mahal, de Chinese muur, het Colosseum en het Vrijheidsbeeld. Geïnteresseerden kunnen nog tot 1 augustus hun stem uitbrengen. Leuk detail: één van de peters van het hele project is de Zwitser Bertrand Piccard, die er vorig jaar als eerste in slaagde om met zijn ballon, de Breitling Orbiter, de wereld rond te varen.

http://www.new7wonders.com