Domo-Farm Frites aan pers voorgesteld

TIELT -

In Tielt is vrijdag onder massale persbelangstelling het Domo-Farm Frites-wielerteam voorgesteld. "Op basis van de UCI-punten hoort deze ploeg al bij de beste vijf van de wereld. Nu moeten we bewijzen dat we daar ook thuis horen. Eerst trappen en dan klappen is dan ook mijn devies", aldus een glunderende manager Patrick Lefevre.

BELGA

BR>

Toen Lefevre in mei 2000 met de voorbereidingen voor het nieuwe team begon, beoogde hij een plaatsje in de toptien. Door de komst van de Letse wereldkampioen Romans Vainsteins dwong het team meteen een plaats af in de topvijf. Een plaats die de nieuwkomer kost wat kost wil verdedigen. Domo-Farm Frites heeft daartoe alleszins het benodigde talent en de ervaring in huis. De 23 man sterke formatie telt negen verschillende nationaliteiten. Kleppers als Axel Merckx, Johan Museeuw en Roman Vainsteins vormen de ruggengraat van het team.

Domo-Farm Frites wil vooral op het voorplan treden tijdens de klassiekers. "We mikken zeer duidelijk op een overwinning in een Wereldbeker-wedstrijd. Axel Merckx mag je vooraan verwachten in de Ardense klassiekers, Johan Museeuw zal er opnieuw staan in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En dan is er natuurlijk nog Vainsteins", aldus sportdirecteur Hendrik Redant.

"Het is waar dat we vooral gericht zijn op de klassiekers en dat er daarom een tweedeling is in ons programma: een programma voor de renners die de Waalse klassiekers zullen rijden, een ander voor diegenen die in de Vlaamse klassiekers aan de start zullen komen", erkent Patrick Lefevre. "Dat komt in de eerste plaats, omdat we het - ondanks het toch wel ruime budget - ons niet kunnen permitteren om iemand van het kaliber van Armstrong of Ullrich in dienst te nemen".

"Om voor het klassement te strijden in de Tour hebben we dus het geld niet. Talent is er wel hoor, vergeet niet dat Axel Merckx al eens als tiende eindigde in de Ronde van Frankrijk. Van zodra we er het geld voor hebben, zal ik aandringen op de komst van een ronderenner, maar tot zolang blijft alles zoals het is. Ik hoop tegen volgend jaar twee à drie renners over te hevelen van ons beloftenteam naar het eliteteam. Misschien ontpopt er zich daarin wel iemand als een ronderenner?", zegt Lefevre.

Patrick Lefevre toonde zich verheugd over de belangstelling voor 'zijn' team: "De belangstelling voor een wielerteam als dit, was in de laatste twintig jaar nog nooit zo groot."

De 23 van Domo-Farm Frites:

DAVE BRUYLANTS, Enrico Cassani (Ita), WILFRIED CRETSKENS, MARIO DE CLERCQ, STEVE DE WOLF, LEIF HOSTE, STEVEN KLEYNEN, Servais Knaven (Ned), Tomas Konecny (Tsj), Glenn Magnusson (Zwe), Robbie McEwen (Aus), AXEL MERCKX, Marco Milesi (Ita), Koos Moerenhout (Ned), JOHAN MUSEEUW, David Orvalho (Ned), WILFRIED PEETERS, Fred Rodriguez (VSt), Bram Tankink (Ned), Romans Vainsteins (Let), Max van Heeswijk (Ned), KAREL VEREECKE, Piotr Wadecki (Pol).

Manager:

Patrick Lefevere

Ploegleiders: Hendrik Redant en Marc Sergeant

(foto vlnr: Piotr Wadecki (Pol), Fred Rodriguez (VSt), Mario De Clercq (Bel), Axel Merckx (Bel) en Romans Vainsteins (Let))

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer