Olympisch Comité eist van rechter internet domeinnamen terug

Het Internationaal Olympisch Comité heeft voor een Amerikaanse federale rechter een zaak aangespannen tegen de uitbaters van 1800 geregistreerde internet domeinnamen. De organisatie denkt dat de eigenaren van de sites geld willen verdienen door oneigenlijk gebruik van de namen Olympisch en Olympiade.

ANP

BR>"De inkomsten uit marketing van Olympische eigendommen en geregistreerde handelsmerken worden gebruikt voor de financiering van de spelen en de atleten die er aan meedoen", aldus het IOC in een donderdag gepubliceerd communiqué. "Deze mensen proberen eigendommen van de Olympische beweging te gebruiken voor hun eigen gewin en brengen schade toe aan de waarde van deze eigendommen."

Van de domeinnamen genoemd in de aanklacht doen zich 168 onterecht voor als officiële partner van de Olympische Spelen van 2002, 2004 en 2006. Op 69 andere sites worden onder andere kaartjes aangeboden met het oogmerk winst te maken. Via 43 domeinen kan gegokt worden en vijftien staan in contact met aanbieders van pornografisch materiaal of seksuele diensten, aldus het IOC.

Aangeboden door onze partners