Tien websites voor vrouwen op het internet

Met z'n anderhalf miljoen zitten we in België op het internet: een miljoen heren, een half miljoen dames. En voor die 500.000 dames zijn er pagina's te over op internet. Een bescheiden greep uit het aanbod, voor een paadje in je muismat.

An OLAERTS/ Sandra MAES

BR>

www.annet.be

Hier alles over handtassen, magische soepdiëten en waar de grens ligt bij het flirten. Eigenlijk is Annet een vrouwenblaadje maar dan op internet, compleet met horoscoop, testjes, video's, foto's en links naar wat vrouwen interesseert. Verder kan je er ook naar believen boodschappen achterlaten over vermageravonturen en weggelopen of pas gestrikte mannen. Leuk om lezen.

www.vrouwvandaag.com

Minder frivool deze site, maar interessanter. Zo is er het 'Rechthoekje' met juridische stukjes over huwelijkscontracten, vakantiejobs en loopbaanonderbreking. Er is een vrouw van de maand, er lopen discussies over Tania Dexters, onthaalmoeders en crèches, televisieprogramma's. Misschien ook wel handig is de survival-kit voor het voetbalkampioenschap. En in het archief staan de ultieme soldentips van tante Aviva. Bekijk het eens.

www.gezondheid.be

Iedere week komt www.gezondheid.be met een nieuw gezondheidsdossier. Kwamen al aan bod en zitten opgeslagen op een virtuele zolder: wratten, verkoudheden, hondenbeten, bedplassen en dies meer. Hoe groeit haar, hoe meet je haarverlies en wat kan je ertegen doen? Voor antwoorden gewoon even surfen. Oplossingen voor eetproblemen, tips voor eten tijdens de examenperiode en informatie over de gevreesde E's zijn terug te vinden in het voedselhoekje van de site.

www.gezondgewicht.be

Om te weten of je te dik bent, kan je hier online je BMI ofte je Body Mass Index laten berekenen. Er zijn tabellen om je taille-heupverhouding te analyseren. Allemaal maten voor overgewicht. Deze site leert je alles over overgewicht, compleet met tabellen, oorzaken, risico's en behandelingen. Geen bananendieetweken of Chinese kruidenmengsels, maar ernstige dieetrichtlijnen en doktersadviezen.

www.9maand.com

Uitgebreide pagina over alles wat met zwangerschap te maken heeft: soorten weeën, de tangverlossing, borstvoeding, tweelingen, huilende baby's, verklarende woordenlijsten... Verder zijn er verhalen van vaders en moeders, baby's van de maand en verzamelde krantenartikels over zwangerschappen en baby's. Wie een geboorteaankondiging opstuurt, krijgt bovendien een gratis babypagina, zes maanden lang.

www.recepten.net

Honger is de beste saus. Maar welk potje moet je vanavond weer gaan stoven? Op deze site geeft Marina je exotisch én minder exotisch eetadvies. Zin in Pangsit? Of Indonesische bruine bonensoep als voorgerecht? Marina schotelt je meer dan genoeg Spaanse, Thaise of als je wil, zelfs Hollandse gerechten voor, om een maand lang alle magen van je gezin te vullen. Moet je alleen nog op zoek naar alle ingrediënten.

www.cosmetics.nl

Deze site geeft een overzicht met welke kleuren en geuren je dit seizoen hoort rond te huppelen. Vooral de link naar de Bodyshop-site is de moeite om te leggen. Zeker voor de virtuele make-up-cursus. Maar ook getrouwe merken als Nivea en Schwarzkopf blijven grote waarden in de schoonheidsverzorgingssector. En ook wie zin heeft om een boek of vakblad te lezen over haar favoriete gezichtscrème, kan hier terecht.

www.kickers.be

Op deze site kan je je eigen Kickers ontwerpen. Je kiest de zolen, klikt op de kleurenkaart en bestelt. Daarop slaan ze in het atelier aan het knippen en naaien en krijg je je persoonlijk schoenenpaar thuis opgestuurd. Je komt op deze pagina ook meer te weten over de geschiedenis van de schoenen, de fabricage en het onderhoud ervan.

www.merkkleding.nl

De naam zegt het zelf, www.merkkleding.nl zit vol links naar merkkleding. Voor dames, heren, kinderen, grote ketens, designers, bruidsmode, badmode, schoenen, lingerie en modebladen... Een klikje hier, een klikje daar en je bent ter plaatse. Paul Smith, Marc 'O polo, Donaldson, Schiesser, allemaal alfabetisch en per categorie geordend. Wie het in deze kleerkast niet vindt...

www.hallmark.nl

Voor alle soorten kaartjes, bewegend of niet, voor elke gelegenheid, moet je op deze site zijn. Haal een vergeten verjaardag in met verjaardagswensen per e-mail. Troost een collega met een vertederend, jong hondje of een gek aapje. Doe je Australische penvriendin de groeten met een haaitje dat vriendelijk voorbij zwemt. Kaartje kiezen, een boodschapje erbij en versturen met klik.