IJs met smaak van trappist

Aardbeien, vanille, mokka, ...IJs vind je in honderd smaken en kleuren. Niemand is tot nog toe op het idee gekomen om schepijs op basis van een stevig biertje op de markt te brengen. Behalve de Kruisheren van de Achelse abdij. Het 'Benedictus-ijs' - bereid met donker trappistenbier uit de nieuwe brouwerij - is nagelnieuw en exclusief te verkrijgen in het abdijcafé. Het typisch streekproduct wordt geproduceerd in het Catharinadal in Achel. Daar hebben de broers Peter en Bert Boonen hun ambachtelijke kaas- en ijsroommakerij. De toevoeging van donker trappistenbier van 5 procent alcoholgehalte geeft aan het ijs een speciale smaak en onderscheidt zich daardoor duidelijk van het vanille-ijs. Melkveehouder en ijsroommaker Bert Boonen heeft voor de abdij nu drie soorten ijs bereid. Lekkerbekken kunnen ook proeven van het echte Achelse chocolade- en vanille-ijs. Aan u om uit te maken of je van een coupe Benedictus-ijs ook in benevelde toestand kan geraken.

R.W.

BR>