Kelly Bertjens pakt titel van Miss Beach 2000

Ze heeft de looks van Véronique De Cock en de - oorspronkelijke - ambitie van Tanja Dexters. Dat slaat op Kelly Bertjens (17) die zaterdagavond onder het gejoel van 5.500 fuifbeesten op de Summer Beach Party in Bocholt werd verkozen tot Miss Beach 2000.

Roel DAMIAANS

BR>

Naast het obligate zand, exotische cocktailbars en palmbomen, konden de aanwezigen van de Summer Beach Party in Bocholt zaterdagavond genieten van vrouwelijke schoon tijdens de eerste Miss Beach-verkiezing. Geen traditionele schoonheidswedstrijd met badpakkenparade of knappe meisjes in galajurken. Nee, de organisatie was op zoek naar een meisje dat verkikkerd is op zon, zee en zand, er goed uit ziet in strandkleding en je bij haar aanschijn doet snakken naar bloedhete nachten in zonnige oorden.

De verkiezing van Miss Beach gebeurde in drie schiftingen. De eerste stemronde gebeurde via internet. Ook op de website www.surf-inn.be kon je op je favoriete beachbabe stemmen. Op de avond zelf had het aanwezige fuifpubliek het voor het zeggen. Zes halve finalistes moesten op zwoele zomermuziek dansen, het publiek mocht aan de hand van een applausmeter de laatste schifting doorvoeren. Uiteindelijk trokken drie finalistes de fuifmassa in om zoveel mogelijk stemmen te ronselen. Zo viel de 17-jarige Kelly Bertjens als winnares uit de bus.

Skivakantie

Miss Beach neemt naast heel wat prijzen ook een strandvakantie voor twee personen mee naar huis, en een waterkans om

iets

te gaan doen in de media. Maar Kelly klinkt heel nuchter: «Ik sta niet te springen voor een job in de media, maar wanneer er zich kansen zouden aandienen, zal ik ze goed overwegen. Momenteel zijn mijn studies het belangrijkste. Ik studeer momenteel handel, maar wil later lerares in het lager onderwijs worden.» Net als Tanja Dexters oorspronkelijk. Enne, voor de geïnteresseerden: Kelly heeft al een vriend.

Toch heeft Kelly Bertjens niet uit eigen beweging meegedaan aan de verkiezing. «Een tijdje geleden kreeg ik op ene fuif een briefje toegestopt, met de vraag of ik wilde deelnemen aan Miss Beach 2000. Lang heb ik er niet over moeten nadenken, ik ben gewoon met nieuwsgierige interesse naar de preselectie gestapt. Ik had me er ook niets bij voorgesteld, maar het is wel fijn als je verkozen wordt.»

En kan ze zich vinden in haar rol als Miss Beach? «Zeker weten. Ik hou van het warme weer, de zee en het strand. Dat hoeft niet per se een verre bestemming te zijn. Spanje, of zelfs de Belgische kust is ook al goed. Maar met een skivakantie kan je me echt geen plezier doen. Ik verkies zand boven sneeuw.»

Foto's van Miss Beach 2000 vind je op www.surf-inn.be

Aangeboden door onze partners