Apothekers waarschuwen voor zonnen

De actiegroep 'Apothekers in Actie' heeft zaterdag een sensibiliseringscampagne op de Oostendse zeedijk gevoerd. Met hun actie willen ze de toeristen en zonnekloppers aanzetten veilig te zonnen en voldoende zonnebescherming te gebruiken. Ondanks het minder mooie weer had de actie toch heel wat bijval.

Belga

BR>Volgens woordvoerster Els Neyrynckx heeft de actie vooral tot doel de ouders van jonge kinderen aan te spreken en hen aan te moedigen voldoende beschermingsmaatregelen te nemen. Een goede zonnebescherming leidt volgens de apothekers tot een vermindering van het aantal huidkankers. Ook de vroegtijdige veroudering van de huid en het ontstaan van zonne-allergie wordt erdoor verminderd.

Naast het informeren van de toeristen, gaven de actievoerders een zonnewijzer en een infobrochure mee. Met de zonnewijzer kunnen de zonnekloppers aflezen hoeveel uur ze in onze streken en in Zuiderse landen in de zon mogen doorbrengen.

Omdat de mensen met hun problemen minder snel naar de dermatoloog trekken en de drempel tot een apotheek laag is, willen ze met de actie hun steentje bijdragen. Zondag worden gelijkaardige demonstraties in Westende gepland en volgende week in De Panne.