Appartement Diana verbouwd

De kamers waarin wijlen prinses Diana woonde in het Londense Kensington Palace worden in stilte afgebroken. Haar appartement zal gedeeltelijk worden gebruikt als opslagplaats, en gedeeltelijk als flat voor iemand anders. De kamer waar haar lijk lag opgebaard vóór haar begrafenis, wordt een zitkamer.

K.M.

BR>Diana en prins Charles verhuisden naar het appartement in Kensington Palace na hun huwelijk in 1981. Toen ze uit elkaar gingen, trok Charles naar het nabijgelegen St. James's Palace, waar hij nu nog woont. Diana bleef in Kensington wonen met haar zoontjes William en Harry.

De verbouwingswerken in Di's appartement - goedgekeurd door de Queen - vallen in slechte aarde bij de vrienden van de prinses van Wales zaliger. «De vastberadenheid waarmee de koninklijke familie prinses Diana uit haar geschiedenis probeert te gommen, is shockerend,» zegt een kennis van de verongelukte prinses in The Sun. «Het zou gepaster zijn geweest om er een museum van te maken, of de kamers intact te houden voor William en Harry.»