Anne De Baetzelier tussen de sterren

Anne De Baetzelier duwt vanavond de absolute vedetten uit het muziekwereldje een micro onder de neus. Vanuit het mondaine Monte Carlo brengt de VTM-diva verslag uit van de 'World Music Awards'. Die prestigieuze muziekuitreiking, onder de vleugels van prins Albert van Monaco, vond plaats op 10 mei. Vanavond en volgende week donderdag ziet u de belevenissen van Anne en haar camerateam.

Sam VALKENBORGH

BR>

«Fantastisch,» is het eerste woord dat bij Anne De Baetzelier opkomt als ze terugdenkt aan de vijf dagen die ze begin mei in Monaco doorbracht voor de 'World Music Awards'. «We hebben er heel veel gedraaid: niet alleen muziekinterviews, maar ook sfeerbeelden van Monaco, van de chicste hotels... We willen de kijker laten genieten van Monaco, maar de muziek blijft wel de hoofdbrok.»

In de uitzending van vanavond en volgende week komen dan ook tal van sterren uit het muziekwereldje aan bod. Ricky Martin, Roxette, Backstreet Boys, Jamiroquai, Westlife, Lou Bega... «Het valt op dat die écht groten goed meevallen,» aldus Anne. «Het zijn vooral de minder bekende actrices die in één of andere Amerikaanse serie meespelen die kapsones hebben. De rest is vrij goed bereikbaar. Dat zijn eigenlijk ook maar gewone mensen met wie je eenvoudig een praatje kan slaan. Al is het dan maar voor enkele minuten.»

Alleen de populairste van allemaal kreeg Anne niet te pakken: Michael Jackson, die een speciale award ontving als beste mannelijke artiest van het millennium. Mariah Carey kreeg de vrouwelijke tegenhanger. Anne De Baetzelier: «We hebben Michael Jackson niet te pakken gekregen, maar het is gewoon frappant om de hysterie van de fans voor die man te zien. Ze kamperen voor zijn hotel en zitten constant te roepen. Zo'n adoratie dat die mensen hebben, dat kan er bij mij niet in. En hij kwam niet buiten. Eén keer heb ik hem gezien, toen ik hem in de lobby van zijn hotel op een halve meter afstand passeerde. Tiens, dat is Michael Jackson, denk je dan. Want die valt alleen maar op, omdat hij geen mens meer is.»

Aangeboden door onze partners