Tenneco Sint-Truiden is beste leverancier Nissan

Schokdemperproducent Tenneco Automotive in Sint-Truiden, beter gekend onder de merknaam Monroe, heeft van autobouwer Nissan de 'Supplier of the Year Award' gekregen. Het automerk drukt daarmee zijn appreciatie uit voor het continue kwaliteits- en servicebeleid van de Truiense fabriek. De 1.400 personeelsleden van Tenneco mochten delen in de onderscheiding. Ze kregen van de directie een t-shirt en een versnapering.

Kurt MEERS

BR>

«Deze award is voor ons heel belangrijk,» zegt Freddy Bartholomees, plantmanager van Tenneco Automotive Sint-Truiden. «Met ongeveer 900.000 stuks per jaar is Nissan goed voor zo'n 10 procent van onze totale schokdemperproductie. Daarmee is Nissan onze tweede grootste klant.» Het Truiense bedrijf werd samen met de Spaanse vestigingen van Tenneco door Nissan verkozen uit meer dan 200 grote leveranciers.

Voor de uitreiking van de onderscheiding waren de productiechef en de aankoopdirecteur van Nissan UK naar Sint-Truiden gekomen. «Sinds onze eerste samenwerking in 1986 zijn Tenneco en Nissan samen sterk gegroeid,» zegt David Herdmann, die voor Nissan alle onderdelen aankoopt. «Dat is natuurlijk niet toevallig gebeurd. Dit moment van erkenning komt er na jaren van hard en goed werk bij Tenneco in Sint-Truiden.» Herdmann vergeleek de Nissanfabrieken met het Engelse voetbal. «Wij denken dat de Engelse Premier League een hele sterke competitie is, maar op het EK is gebleken dat wij zonder de internationale spelers weinig voorstellen. Bedrijven als Tenneco Sint-Truiden zijn de sterspelers bij Nissan.»

Tenneco Automotive stelt in Sint-Truiden ongeveer 1.400 mensen tewerk. Jaarlijks wordt er in deze fabriek zo'n 400 miljoen geïnvesteerd, vooral in de automatisatie van productielijnen.

Het aantal werknemers wereldwijd bedraagt 24.000, verspreid over 81 vestigingen. De omzet van de groep was vorig jaar bijna 140 miljard frank.