Bouwsector wil dringend interimkrachten aanwerven

De Vlaamse bouwbedrijven klagen er al langer over: zij vinden amper nog mensen. Toch doet het cijfer van meer dan tienduizend vacatures de wenkbrauwen fronsen. Om het tekort op te vangen vraagt Nacebo, de Vlaamse federatie van kleine en middelgrote bouwbedrijven, onder meer dat uitzendarbeid in de bouw weer wordt toegelaten.

KJL

BR>Niet minder dan 85% van de Vlaamse bouw-KMO's kampt met een tekort aan werkkrachten, zo blijkt uit een enquête bij 200 bedrijven. Gemiddeld staan er per bedrijf 2,53 arbeidsplaatsen open. De zoektocht duurt lang: gemiddeld dertien maanden. Om een vacature op te vullen gebruiken de firma's vooral drie manieren: zij vragen hun eigen werknemers of ze niemand kennen, plaatsen een advertentie of gaan bij de VDAB aankloppen.

Er zijn tal van redenen waarom de aannemers zo moeilijk mensen vinden. Om te beginnen is het imago van de bouw niet zo best. Het blijft een sector waar het hard werken is, al geldt dat niet voor alle taken. Steeds minder jongeren volgen een bouwopleiding en van de afgestudeerden komt 40% nooit in de bouw terecht. Velen stappen naar een interimbureau en vermits in de bouw uitzendkrachten nog steeds verboden zijn, zijn zij waarschijnlijk voorgoed 'verloren' voor de sector.

Om die jongeren terug te winnen én een aantal vacatures op een flexibele manier te kunnen invullen, vraagt Nacebo nu dat het verbod op uitzendarbeid weer wordt afgeschaft. Het was in '77 ingevoerd in de strijd tegen de koppelbazerij.