Veilingsite voor acteurs moet van het internet

LOS ANGELES -

Rtr

BR>Nog geen dag nadat een onafhankelijke filmproducer, regisseur en scenarist op internet een veilingsite openden voor acteurs die een rol willen in hun films, vroegen Californische ambtenaren de site te sluiten. De site 'wie wil filmacteur worden' is volgens een hoofdambtenaar van arbeid in strijd met het verbod om geld te vragen voor sollicitaties.

Een woordvoerder van de hoofdambtenaar liet woensdag weten dat de advocaat van de initiatiefnemers akkoord gaat met de sluiting van de site. Er zouden wel nog gesprekken gaande zijn tussen de ambtenaren en de advocaat om te zoeken naar mogelijkheden die wel binnen de wetgeving vallen.

Woensdagnamiddag werd echter nog geboden op de site (www.whowantstobeamoviestar.com) voor een rol in een film zonder titel. Voor de hoofdrol werd tot 200.000 frank geboden. Dinsdag stelden regisseur en filmproducer Tony Markes ('Welcome to Hollywood'), producer Dan Hassid ('Gas, Food, Lodging') en scenarist Adam Rifkin ('Mouse Hunt') de site voor op een persconferentie.

William Shatner wil komedie baseren op dood echtgenote

LOS ANGELES -

William Shatner, kapitein Kirk uit de originele reeks 'Star Trek', wil een komedie regisseren en producen die is geïnspireerd op de dood van zijn echtgenote.

De film draagt de werktitel 'The Shiva Club' en moet een zwarte komedie worden die deels zal zijn gebaseerd op zijn rouwproces na de dood van zijn echtgenote. Die verdronk op haar 40-ste in het zwembad van hun huis in Los Angeles. Shatner ontdekte zelf het lijk.

De plot zou gaan over twee personages uit de showbusiness die toekomen in het huis van een prominent komiek tijdens de joodse shiva, de week van rouw na een overlijden. Shatner zei in Hollywood Reporter dat het idee deels werd ingegeven door het overlijden van zijn vrouw.

«Tijdens shiva maakte ik me de bedenking dat de dood ook grappig kan zijn,» aldus nog Shatner.