Ron Wood in kliniek voor alcoholprobleem

LONDEN

MaLu

BR>

Rolling Stone Ronnie Wood heeft zich laten opnemen in een kliniek om van zijn alcoholverslaving af te raken. De 53-jarige rockster kwam gisteren samen met zijn vrouw Jo over de drempel van de Priory Clinic in Roehampton in Zuid-West-Londen. Wood wil droog staan voor hij volgend jaar op wereldtour trekt met The Rolling Stones. «Ronnie zal hopelijk over een paar weken weer thuis zijn,» zei een woordvoerder van Wood. «Hij heeft de laatste tijd iets te hard aan de fles gehangen en heeft nu besloten dat het genoeg geweest is.»

Zijn behandeling zou drie à vier weken duren.

Wood heeft een al een reputatie als fuifbeest sinds de jaren '60 en hij heeft zelfs een pub laten bouwen op zijn buitenverblijf in Ierland. In 1975 ging Wood al eens te ver met het snuiven van cocaïne. Er moest een plastic neustussenschot in zijn neus ingeplant worden. Na een therapie in New York liet hij zijn slechte gewoonte echter achterwege.

Eerder dit jaar raakte Wood betrokken in een handgemeen met Brandon Block op de uitreiking van de Brit Awards. Hij goode een drankje over de dj die iets later door security-mensen ontzet werd. Een tijdje geleden nog zei Wood dat zijn problemen voorbij waren. «Ik heb nu mijn eigen pub in de tuin,» zei Wood. «Dat is prima want nu moet ik niet meer uitgaan om dronken te worden. Ik ge gewoon in mijn tuin zitten.»