Sam Gooris is verslaafd aan Kelly en zijn spruit Shania

Sam Gooris is een gelukkig man. Afgelopen dinsdag stelde de 27-jarige zanger zijn nieuwste single, 'Ik heb de zon zien zakken in de zee' voor op het Oostendse Wapenplein, waar opnames van 'Hitkracht' plaatsvonden. Zijn meest waardevolle schatten Kelly Pfaff (22) en Shania (zeven weken) waren níet van de partij, maar dat belette de meester in de ambiance niet, om uren over zijn twee madammen te keuvelen.

Annemie RAMAEKERS

BR>

Zondag 2 juli is het precies een jaar geleden dat Sam Gooris een relatie aanknoopte met Kelly Pfaff. Op 17 augustus vroeg hij haar ten huwelijk, op zijn knieën, zoals vrouwen dat graag hebben. 9 oktober kreeg ie te horen dat hij papa werd. Het huwelijk werd op 15 december ingezegend in de Alpen en op 10 mei liet dochter Shania voor het eerst van zich horen. Sam heeft er geen gras over laten groeien.

«Bij mijn vorige vriendinnen waren de kriebels in mijn buik al na veertien dagen weg. Toen ik Kelly leerde kennen, wist ik meteen: dát is ze,» zegt de zanger. «Na vier weken zweefde ik nog. Kortom: ik was smoorverliefd. Kelly en ik konden over alles praten, na enkele dagen kwamen baby's reeds ter sprake. Kelly is model. We vonden het daarom een goed idee om zo snel mogelijk kindjes te kopen.»

Pollekes

Amper drie maanden later kreeg Sam te horen dat ie papa werd. «Het leek te mooi om waar te zijn. Mijn alles, het meisje waar ik zoveel van hou, ging mij een kindje schenken. Mijn eerste reactie: potverdorie, die negen maanden haal ik niet! Ik wilde die baby de dag nadien al in mijn armen kunnen nemen.»

Maar het waren heerlijke maanden, waarin Sam en Kelly nóg intenser met elkaar omgingen. «Ik heb genoten van die zwangerschap,» glundert Sam. «Dat buikje zien groeien en inwrijven met zalf, mijn

vrouwke

een voetmassage geven,.... Voor we het wisten waren die maanden om.»

Op dinsdagochtend 9 mei voelde Kelly steken in haar zijde. Ze dacht dat ze iets verkeerd gegeten had, maar na controle in het ziekenhuis bleek dat de weeën begonnen waren. «Ze had 1,5 cm opening, dus mochten we terug naar huis. 's Avonds riep Jean-Marie Pfaff: kom jongen, ga u maar scheren, het is zover. Om 20.00 uur zijn we binnengegaan. Kelly zag niet af, maar toch stond ik erop dat ze een epidurale verdoving kreeg.»

Omdat er op 9 mei al tien baby's geboren waren, hadden Sam, Kelly en gynaecoloog Verheugen besloten, om Shania op 10 mei op de wereld te zetten. Achttien minuten na middernacht - «na slechts driemaal persen» - liet de spruit voor het eerst van zich horen. «Ik ben níet flauwgevallen. Die bevalling was het mooiste moment uit mijn leven. Ons

boeleke

had al zwarte haartjes. Dat gezichtje, dat mini-lijfje, die tien teentjes, die

pollekes

, jongens, zo mooi. Ik heb zelfs de navelstreng mogen overknippen. Ik heb alles gefilmd, omdat ik schrik had dat ik mij de details niet meer zou herinneren.»

Tweede kindje

Vandaag is papa Sam verslaafd aan zijn dochter. Tijdens de opnames van 'Hitkracht' heeft ie zeker vijf keer naar huis gebeld. «Shania is een braaf meisje, helemaal geen

blèterke

. Ze is nu zeven weken oud en begint al echt te kijken. Of ik een goede papa ben? Ik hoop het. Ik geef mijn dochter haar papje. Ik ben niet vies van een

plaske

of een

kakske

, durf dus luiers verversen én weet welke zalfjes ik moet gebruiken. Kelly doet het meeste. En dat is misschien de reden waarom Shania nu al een moederkindje is. Als Shania in haar armen ligt, slaapt ze meteen.»

En plannen jullie een broer of zusje voor Shania? «Jaja, zéker. Over maximun tien maanden gaan we voor een tweede kindje. Ikzelf heb twee broers. Zij zijn zes en zeven jaar ouder. Als kind had ik dus niet zoveel aan hen. Het lijkt me leuker voor Shania dat zij er zo snel mogelijk een speelkameraadje bij krijgt.»

'Hitkracht', TV1, 20.15 uur