Tanja Dexters uit de kleren voor Playboy

Op vrijdag 16 juni ligt de kersverse Nederlandse Playboy in de winkel. Wie bij zijn speurtocht naar de betere interviews toevallig zijn oog laat vallen op de cover, moet een zaak vaststellen. De nieuwe kleuterjuf van het katholieke kleuterschooltje van Mol zal Tanja Dexters wel nooit meer worden.

Dominique PIEDFORT

BR>

We zien de Kempense schone met haar pas behaalde Miss België-kroontje nog preuts poseren voor de fotografen. Het diploma van kleuterleidster kon net niet in de achterzak van het badpak, geen nood. Wie weet wat deze titel haar kon brengen? En kijk, amper twee jaar later liggen er beslist geen windeieren in haar korf. Tanja Dexters maakt als model furore in de internationale modestad Milaan en Playboy verwacht straks een recordoplage. Niet zo slecht, Tanja.

«Toch heb ik heel lang getwijfeld. Ik heb ooit gezegd dat ik me nooit naakt zou laten fotograferen. Maar toen kwam dat aanbod van die naaktkalender in de vorm van stijlvolle foto's. Ik was erg tevreden over het resultaat. Daarna volgden verschillende aanbiedingen van Playboy, die heb ik steeds geweigerd. Tot ze beslisten om nog nooit gepubliceerde foto's uit die kalender te gebruiken. Daar kon ik me wel in vinden.»

Poen

Misschien omdat Playboy met een aardige cheque stond te zwaaien. Want om de poen is het toch te doen.

«Dat is natuurlijk niet onbelangrijk,» geeft Tanja toe. «Ik heb een contract waardoor mijn bedrag stijgt wanneer er meer nummers worden verkocht, hetzelfde systeem zoals bij Joyce De Troch destijds. Ik heb van haar vernomen dat ze er een klein autootje aan heeft overgehouden. Ik verwacht hetzelfde resultaat, maar wie weet, misschien doe ik wel beter.»

Nederlandse editie of niet, Playboy is en blijft een op en top Amerikaans product. Wie droomt van Hollywood en met billen of borsten bloot de cover bevolkt, staat al een flinke stap verder. Maar een 'Basic Instinct 2' starring Tanja Dexters lijkt niet voor morgen.

«Ik hou het voorlopig bij deze fotoreportage. Al kan ik op dit moment aan niemand beloven dat ik nooit meer naakt zal poseren. Je weet nooit wat de toekomst zal brengen. Hoewel, een erotische film zie ik zeker niet zitten. De cover van Playboy is een visitekaartje, dat klopt. Mijn agent heeft me daarom aangeraden om in te gaan op het voorstel. Het staat nu op mijn CV. Ik droom ook wel eens aan een Amerikaanse doorbraak, maar dan denk ik niet aan erotische films.»