Anderlecht wint de Ligabeker

MOESKROEN -

In een weinig boeiende finale pakte Anderlecht na een strafschoppenepiloog de ligabeker. Een overwinning die volledig op rekening van Zvonko Milojevic mocht geschreven worden. De doelman van paars-wit was ongeveer de enige die tevreden mocht terugblikken op zijn zondagavond. Voor de rest bracht deze finale alleen maar de bevestiging dat de ligabeker niemand een moer interesseert.

BR>

3'

Voorzet De Vleeschauwer waait over Anderlecht-verdediging. Vandooren mag aan de tweede paal ongedekt intikken: 1-0.

6'

Vanderhaeghe stuurt Nzuzi binnendoor die in één tijd uithaalt. Milojevic duikt de bal uit de benedenhoek.

14'

Slechte balcontrole Seynhaeve centraal in de Moeskroen-verdediging waardoor de bal bij Anastasiou komt. Die legt terug voor Ekakia: 1-1.

17'

Na een blunder van Iachtchouk en Crasson die mekaar hinderen legt Marcin Zewlakow de bal potklaar voor de voet van Vandooren: 2-1.

43'

Voorzet De Vleeschauwer. Vandooren kopt voorlangs.

55'

Vrije trap Casto. Milojevic zweeft de bal uit de kruising.

60'

Na fout van De Boeck op Marcin Zewlakow legt scheidsrechter Vereecke de bal op de stip. Milojevic heeft een goeie save in huis op de strafschop van Vanderhaeghe.

73'

Schot Stoica uit scherpe hoek. Debenest staat op de goeie plaats.

87'

Balverlies Vanderhaeghe op het middenveld. Scifo stuurt Ekakia diep die onderuit wordt gehaald door Michael Zewlakow. Scifo zet de strafschop om: 2-2.

90'

De Vleeschauwer stuurt Dugardein binnendoor die van dichtbij hard uithaalt. Schitterende parade van Milojevic.

Doelpunten:

4' Vandooren 1-0, 14' Ekakia 1-1, 17' Vandooren 2-1, 87' Scifo (strafschop) 2-2.

Strafschoppen:

Stassin 0-1, Casto 1-1, Stoica 1-2, Michael Zewlakow 2-2, Koller 2-3, De Vleeschauwer 3-3, Dheedene 3-4, Teklak (Milojevic pakt), Scifo 3-5.

Gele kaarten:

Dheedene (fout).

Scheidsrechter:

Vereecke

Toeschouwers: 6.300.

MOESKROEN:

Debenest, Teklak, Michal Zewlakow, Seynhaeve, Casto, De Vleeschauwer, Vanderhaeghe, Dugardein, Vandooren (56' Bihhi), Nzuzi, Marcin Zewlakow.

ANDERLECHT:

Milojevic, Crasson, De Boeck, Dheedene, Goor, Iachtchouk (46' Scifo), Stoica, Van Diemen, Ekakia, Radzinski (46' Stassin), Anastasiou (62' Koller).

Aangeboden door onze partners