Frans blad stelt afkomst prins Laurent in vraag

«De koning is zijn vader niet». Dat drukt het Franse weekblad VSD af boven een foto van prins Laurent. Het tijdschrift meent te weten dat de jongste zoon van ons koningspaar een buitenechtelijk kind is van Paola en een Italiaanse zakenman.

A.G.

BR>«Ik was er niet bij toen ik verwekt werd,» heeft prins Laurent eens gezegd. En sedertdien is herhaaldelijk gesuggereerd dat hij niet de zoon van koning Albert is. Nadat Paola's biografie van Mario Danneels had geleid tot onthullingen over Alberts vermeende buitenechtelijke dochter Delphine Boël, beweerde het weekblad P-Magazine dat een Spaanse edelman de natuurlijke vader van Laurent was.

In oktober vorig jaar omschreef Het Laatste Nieuws de mogelijke papa echter als een Italiaanse zakenman die aan het hoofd stond van een aperitiefbedrijf. Nu noemt VSD voor het eerst naam en toenaam. Ze publiceren zelfs een foto van de man in kwestie.

Volgens VSD heeft koningin Paola in het begin van de jaren zestig een verhouding gehad met Aldo Vastapane. De miljardair, die inmiddels voor de derde keer gehuwd is en in Zwitserland woont, was toen de grote baas van Martini in België. Een goede vriend van koning Albert, die in VSD alleen aangeduid wordt met de initialen Guy M., zou voor de minnaars een huis hebben gehuurd in Sint-Genesius-Rode.

Op dat adres zou de op 19 oktober 1963 geboren Laurent zijn verwekt. Vandaag zou de prins nog geregeld contact hebben met zijn vader en zijn halfbroer die toevallig ook Philippe heet.

Het Hof weigert altijd te reageren op «roddels» als deze. Het weekblad VSD meent echter dat men niet anders kan dan reageren op zijn «onthullingen».

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer