Genkenaar stalkt docent van vriendin

Print
De Tongerse strafrechter heeft gisteren een Genkenaar (45) schuldig bevonden aan stalking van een docent van de Provinciale Hogeschool Limburg, omdat die twee jaar na elkaar zijn vriendin zou hebben gebuisd.

De stalker kreeg opschorting: hij wordt dus niet gestraft en zijn strafblad blijft blanco, zodat hij zijn job in overheidsdienst niet verliest. Hij beseft dat hij verkeerd reageerde en vergoedde zijn slachtoffer, een Tongenaar, al.

In het najaar van 2006 plaatste de Genkenaar advertenties in een plaatselijk informatieblad, in een zondagskrant en in een automobieltijdschrift, waarbij hij onder meer de wagen en de woning van de docent te koop aanbood. Dezelfde zoekertjes zette hij op het internet en op een infobord in een supermarkt.

Hij wou dat zo veel mogelijk kandidaat-kopers de eigenaar telefonisch zouden lastigvallen. In de vakantie die daaraan voorafging, had hij de man zelf al ontelbare keren ‘s nachts opgebeld zonder zich kenbaar te maken.

De stalker deponeerde ook een publiciteitsflyer met een opengebroken hangslot in de brievenbus van zijn slachtoffer. Hij besmeurde ook de deur en de parlofoon van de docent met verf en bracht een slogan aan op een aankondigingsbord in de buurt van De Velinx in Tongeren.

De Genkenaar, die intussen na een relatie van zes jaar gebroken heeft met zijn vriendin, beweert dat de docent zijn en haar leven verwoest heeft. Hij voerde ook aan dat het meisje een goede studente was en dat de hogeschool later is teruggekomen op de beslissing haar te laten zakken.