Vrouw uit Kermt bereidt beste fruittobbe

Print
Lea Jacobs uit Kermt heeft de 32ste editie van de Internationale wedstrijd voor de beste Fruittob gewonnen. Uit 57 inzendingen werd haar samenstelling als beste fruitdrank verkozen.
BR>
De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie bekroonden tijdens hun jaarlijkse verkiezing opnieuw de best samengestelde fruittobbe van 2007. Voor de tweede keer in 14 jaar ging Lea Jacobs met de hoofdprijs aan de haal. Voor de Kermtse was het de 31ste deelname aan de fruittob verkiezing.

“Het geheim is alleen heel vers en onbespoten fruit gebruiken. Veel rood fruit als kersen, frambozen, rode bessen, braambessen en rozijnen en dat op smaak gebracht met peren, perziken en mirabellen”, somt de winnares trots de ingrediënten op.

“Het is een verslaving die elk jaar weer in het plukseizoen de kop op steekt. Zonder het goed te beseffen ben je bezig met fruit op te potten voor de wedstrijd”, zegt de winnares.

Naast twee hoofdprijzen wist Lea zich elk jaar wel ergens in de top tien te nestelen. Het zilver ging naar Peter Dekoninck en brons naar Sonja Dobrange, beiden uit Hasselt. Bij de oude bereidingen kaapte Christa Lindekens uit Sint-Truiden het goud weg en de prijs voor de mooiste fruittob was voor Arlette Cleeren uit Sint-Truiden.

Volgens Josette Moria, voorzitter van het fruittobbe- comité, had het merendeel van de ingezonden fruittobben naast een goede inhoud ook een mooi versierde buitenkant. Nochtans had de winnaar dit jaar er niet zo veel aandacht aan besteed wat erop wijst dat de smaak en het aroma nog steeds het belangrijkste elementen zijn.