900 ton noordzeezand voor Hasselt Beach

Print
Volgende vrijdag opent voor het derde jaar op rij ‘Hasselt Beach’. Aan de Hasseltse kanaalkom, vlakbij het vroegere slachthuis, hebben intussen 30 vrachtwagens hun lading noordzeezand gestort. Inclusief schelpjes.
BR>
Hasselt Beach is niet langer een organisatie van JCI, die het oorspronkelijke idee uitwerkte, maar van de nieuwe, afgeleide vzw Player. Die wordt bestuurd door Philip Santermans, Xander Hermans, Daniel Munoz en Bas Martens. Het succesrecept blijft grotendeels behouden: een ongedwongen strandsfeer overdag met plezier voor groot en klein, terwijl ’s avonds verschillende deejays een beachparty bouwen tussen palmbomen, springkastelen en eettentjes.

Draadloos

“Het strand zelf is 4.000 vierkante meter groot en bevat een beachsoccer- en volleybalterrein”, vertellen de organisatoren. “Nieuw, en welgekomen, zijn de douches waaronder de strandbezoekers zeker verkoeling vinden. Dat lukt wellicht ook in de berbertent, in de lounge- en leeshoek waar je elke dag Het Belang van Limburg kan lezen of kan luieren op een gigantisch waterbed. Ook leuk voor wie toch met pc het Hasseltse strand op wil. Er is een draadloos netwerk. Je kan dus de hele dag op Hasselt Beach blijven. Voor het eerst is er ook een permanent wokrestaurant ‘Wok & Go'.
Voor de vips die pas ’s avonds strandwaarts trekken is er, in vergelijking met 2006, een grotere tent en een groter terras met zicht op het podium. Daarop gasten als Buscemi of Sven Ornelis of leuke activiteiten als een HBvLnight, een schlagerfestival, kindernamiddag en een openluchtfilm.”

Leuk om weten is dat de derde Hasselt Beacheditie ook de langstdurende zal zijn. “Het 25 centimeter dikke zandtapijt blijft inderdaad 16 dagen onze thuis”, klinkt het. “Wie tussen 11.30 uur en 17 uur komt, mag gratis binnen. Nadien moet je, afhankelijk van de avondactiviteit, tussen 2 en 5 euro toegang betalen.”