'Verbinding Hasselt-Luik verbeteren'

Print
Om van het nieuwe TGV-station in Luik, dat vermoedelijk de naam Liège-Limburg zal krijgen, een volledig succes te maken, moet de spoorverbinding tussen Hasselt en Luik opgewaardeerd worden. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludo Sannen (sp.a-spirit).
Vrijdag raakte bekend dat over het nieuwe TGV-station, dat eind 2008 plechtig geopend zou worden, een consensus bestaat om het de naam "Liège-Limburg" te geven.

"Dat is een uitstekende zaak", zegt Sannen. "Alleen vergt het momenteel engelengeduld om met de enige trein vanuit Hasselt in Luik-Guillemins te geraken. Die reis duurt nu 56 minuten, tussen twee steden die op 45 km van elkaar liggen; dat is een gemiddelde snelheid van 48 km/uur."

Sannen stelt voor de IC-trein Blankenberge-Tongeren te laten doorrijden tot Luik. "Op die manier verbindt het spoor Hasselt en Luik twee keer per uur: één snellere verbinding en de bestaande verbinding die ook stopt in kleinere stations", zo luidt het. Het station van Hasselt zou zo een belangrijk aanleveringspunt voor de TGV kunnen worden, zegt Sannen.