Vlaams Belang zet neonazi uit Bocholt uit de partij

/BREE - Vlaams Belang heeft gisteren de 28-jarige Kristof Vanholen uit Bocholt geschrapt als lid van de politieke partij.

Vanholen werd opgepakt als een van de drie organisatoren van de Blood & Honour-bijeenkomst in Diksmuide afgelopen weekend. In 2006 haalde hij op de kartellijst Vlaams Belang- VCD bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bree een 300-tal voorkeurstemmen, maar werd niet verkozen.

“Zoals veel jongeren wil ik dat er wat beweging komt in de politiek”, stelde Vanholen toen in zijn verkiezingspamflet. Ook zijn vriendin, de 25-jarige Rebecca C. uit Bree kwam op voor het VB. “Ik zou graag een gezin willen stichten met kinderen. Maar dat vergt een veilige en hoopvolle omgeving. Alleen het Vlaams Belang komt consequent op voor deze waarden”, aldus Vanholen toen.

Hij is afkomstig van Opitter (Bree) en studeerde automechanica en toegepaste informatica. Vier maanden geleden verhuisde hij van Bree naar Bocholt.

Vanholen, die zich op Facebook Krisof Valhalla noemt, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Zijn moeder zei in de media dat “haar zoon erg beïnvloedbaar is en slechte vrienden heeft.”

Pijnlijk detail: de grootoom van Kristof Vanholen is tijdens de Tweede Wereldoorlog gestorven in een concentratiekamp.

RD/PaBr

Aangeboden door onze partners