Premier Verhofstadt eerste bezoeker bij de koning

Print
AALST - Premier Guy Verhofstadt heeft vrijdagmiddag als eerste een bezoekje gebracht aan koning Albert. Na afloop vertelde de eerste minister opgetogen te zijn over de gezondheidstoestand van de vorst. «Het is koningin Paola geweest die meteen de ernst van de situatie heeft ingezien,» aldus de premier. «De artsen hebben snel en efficiënt gereageerd en op die manier erger vermeden.»
BR>Filip en Mathilde waren donderdag al in het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis in Aalst geweest, maar mochten toen nog niet op bezoek bij de koning. De primeur was dus voor de premier weggelegd, die donderdag zijn vakantie in Toscane had onderbroken. Verhofstadt was duidelijk opgelucht na zijn bezoekje. «De koning ziet er gezond uit,» vertelde hij. «Ik heb met de artsen gesproken, alles is prima verlopen. We mogen blij zijn dat men er snel bij is geweest.»
Op de vraag waarover hij met de herstellende vorst gesproken heeft, gaf Verhofstadt niet meteen een antwoord. «Ik kan u wel vertellen dat we het niet over staatszaken hebben gehad. Het werk is niet aan de orde geweest.»