“Méér voetbalbeleving in bevordering”

- Een paar schoonheidsfoutjes achterin lagen vorige week aan de basis van de nederlaag van Esperanza. Over die foutjes is op De Roosen duchtig nagekaart en hard op getraind. Doelman Chris Berghmans analyseert wat er zoal misliep.

“Voetballend hebben we nooit ondergelegen, maar we waren niet scherp genoeg in de verdediging. Je moet de volle negentig minuten alert blijven, en anders is het leergeld betalen. Een paar kleine foutjes van ons – die je in provinciale nog kan rechtzetten – maar die Severeyns met een klasseflits maximaal kon uitbuiten.” Coach Rony Vangompel nam donderdagavond Holans, Rutar en Cochet nog even apart om de gemaakte fouten te overlopen. Over de inhoud van die bespreking wil de goalie niets kwijt. “Dat is interne keuken” , klinkt het. “Wij hebben zaterdagavond tegenover onze supporters iets recht te zetten. Het is belangrijk om de nul te houden. Als we van een geslaagde start willen spreken dan moet een 6 op 9 kunnen.”

Swaegers (ex-Hoogstraten) en Echarki (van Patro terug naar Lille) zijn bij de bezoekers de gevaarlijke kleppers voorin. Bij Chris Berghmans staan ze dan ook als ‘in het oog te houden’ op een papiertje. De bezoekers zijn verder onbekend terrein. “Wat de uitdaging alleen maar spannender maakt”, aldus Berghmans (foto). “In bevordering gaat het een stuk sneller, maar er is méér voetbalbeleving. Dat is tenminste mijn gevoel.” De thuisploeg zal wellicht starten met de ploeg die van Meerhout won.

PaTh

NEERPELT: Duisters komt terug uit schorsing. Neuteleers verdwijnt zo uit de kern.

De kern: Berghmans, Henkens, Holans, Duisters, Cochet, Devos, Rutar, Rutten, Smolders, Van Daal, Belmans, Habraken, Plessers, Burhan, Et-Hemi, X.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer