Boksgame verdient zelf muilpeer

- EA heeft de beste boksgame op de markt (‘Fight Night Round 3’) in zijn portfolio, maar lanceert nu met ‘Facebreaker’ een heel andere boksgame. Geen realisme, maar fun, dat is het motto. Helaas slaagt de game op geen enkel moment om amusant te zijn. K.O. in drie ronden.

RONDE 1

‘Facebreaker’ streeft allesbehalve realisme na. Maar grafisch mag de game er wel zijn: de personages zijn knap geanimeerd en zien er stuk voor stuk komisch uit. Zeker wanneer ze als losgeslagen gekken tekeer gaan in de ring. De soundtrack bestaat uit remixen van bekende songs die ideaal zijn voor dit soort adrenalinepompende fun.

Ook grappig: het feit dat beide boksers gewoon blijven doormeppen als de bel gaat en pas stoppen wanneer die bel voor een tweede, aarzelende keer rinkelt.

RONDE 2

‘Facebreaker’ lijkt een leuke game, maar niets is minder waar. Bedoeling is dat u de tegenstander zo murw slaat om definitief uit te halen met een facebreaker, een kaakverbrijzelende en neusverpletterde vuistslag waarmee u de tegenstander helemaal tegen het canvas werkt. Voor u allesvernietigend kunt uithalen, moet u eerst een metertje laten vollopen en daar knelt het boksschoentje. De AI is zo slecht afgesteld dat u er haast nooit in slaagt om dat te doen. Wat zeggen we? U zal eerder een Mariaverschijning zien in Mekka, dan een facebreaker in deze game. Bijzonder frustrerend.

RONDE 3

Het arsenaal vuistslagen is beperkt tot amper twee stuks, gecombineerd met verdediging en de mogelijkheid om de andere uit te dagen. Van tactiek is er echter geen sprake. De enige manier om niet binnen de tien seconden tegen de vlakte te gaan, is buttonbashen tot het vel van uw duimen is geschroeid. Het enige wat in ‘Facebreaker’ is uitgewerkt, is de Boxer Creator, maar die rammelt ook langs alle kanten.RD

Boxer Creator gaat de mist in

In schril contrast met de frustrerende gameplay staan de eindeloze mogelijkheden om zelf boksers te creëren. Het is mogelijk om van uzelf een personage te maken. Een foto uploaden, of eentje maken met de PlayStation Eye of Xbox 360-camera. Helaas trekt het resultaat werkelijk nergens op en duurt het meer dan een kwartier voor de bokser klaar is. We deden de test met een vrijwillige collega. In het echt een strak in het vel zittende, aalvlugge voetbalspits (foto links), maar ‘Facebreaker’ maakt er een papperige bokser (foto rechts) van, met blaaskop en een kapsel dat bij wet verboden zou moet en worden... maar dat geldt eigenlijk ook voor de originele haardos.

4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer