Wat zien vrouwen in Peter?

- De nieuwe radiozender die bij de VRT in de maak is en die in de plaats moet komen van Radio Donna, heeft als eerste doelgroep: jonge vrouwen van achttien tot dertig. Op het nieuwe net zal Peter Van de Veire een cruciale rol gaan spelen. Wij vroegen aan drie vrouwen uit de doelgroep (of net erbuiten) wat ze zo bijzonder vinden aan de populaire radiomaker.

Muriel Scherre

“Een ontwapenende kameleon”

Muriel Scherre van het Genste lingeriemerk La Fille d’O is net één jaar te oud om tot de kerndoelgroep van het nieuwe Donna te behoren. “Maar ik geloof niet in doelgroepen,” zegt ze. “Ik ken mensen die op hun achttiende meer vastgeroest zijn dan mijn opa van 72. Ik denk wel dat ze een goede keuze hebben gedaan met Peter Van de Veire. Als er nog hoop is voor Donna, dan met Peter. Hij is een kameleon die zowel voor de peutertuin als voor het rusthuis kan werken. Hij is vree ontwapenend, he. Peter kan iemand opbellen en hem of haar onderuit halen op zo’n elegante manier dat de persoon aan de andere kant van de lijn toch afscheid neemt met ‘dank u, Peter’. “

Heeft Peter Van de Veire een bijzondere aantrekkingskracht op vrouwen? “Ik geloof niet dat zijn grote kracht ligt in een bijzondere sex appeal. Hij blinkt eerder uit in een bijdehandheid waar heel veel mensen voor vallen. We hebben enkele jaren geleden samengewerkt in Gent en als ik zelf als dj ga draaien ga ik dezelfde richting uit als hij. Het doel moet zijn de mensen te laten feesten. In een ochtendprogramma moet het doel zijn de luisteraars blijgezind aan de dag te laten beginnen. Dat kan hij, al moet ik eerlijk zeggen dat de ochtenduren niet aan mij besteed zijn.”

Annabelle Van Nieuwenhuyse

“Het kind in hem is nog wakker“

Annabelle Van Nieuwenhuyse begon in 1997 samen met Peter Van de Veire bij Ketnet, waar ze het jeugdjournaal ‘Studio Ket’ maakten. Nu werkt Annabelle voor FM Brussel, Radio 1 en enkele regionale stations. “Het heeft me niks verwonderd dat ze Peter hebben gekozen,” zegt ze. “Aan die doelgroep van 18 tot 30 hoeft hij zich helemaal niet aan te passen, die plakt gewoon aan hem. Zijn populariteit spreekt boekdelen, hij komt alle dagen fris aan de start en hij is een echt werkpaard dat ze heel goed zullen kunnen gebruiken. Hij is ook heel geschikt om achter de schermen te werken, hij gedraagt zich niet arrogant.”

Van de Veire is niet alleen een stem, je kan er - dank zij de televisie - ook een gezicht op plakken. Is dat een voordeel? “Het is zeker geen nadeel. Hij mag gezien worden en heeft een lieve en zachtaardige uitstraling. Zijn grote kracht schuilt volgens mij hierin dat hij een beetje kind is gebleven. Het kind in hem is nog wakker en dat werkt aanstekelijk op de luisteraars, die dank zij hem het gevoel krijgen dat ze op hun achttiende of hun dertigste nog altijd niet te oud zijn om onnozel te doen. Dat maakt hem zo populair. Over zijn sex appeal kan ik niks zeggen, ik stond destijds zo dicht bij hem dat ik eerder zijn neusharen zag dan zijn sex appeal.”

Siska Schoeters

“Hij sleurt je mee op z’n wolk”

Siska Schoeters presenteert alle werkdagen op Studio Brussel ‘Zet ‘m op Siska’ en zij zat samen met Peter Van de Veire en Christophe Lambrecht in het glazen huis tijdens de radiomarathons die de laatste twee jaar de kersttijd hebben opgevrolijkt. “Ik zat daar als enige meisje in dat glazen huis en Peter gaf me het gevoel: we zitten hier samen met drie, maar ik zal wel voor u zorgen. Hij heeft me destijds ook opgeleid bij de radio want hij was mijn producer toen ik ‘De Afrekening’ presenteerde. Hij is iemand die heel vlot met mensen kan omgaan.”

“Als radiomaker is zijn grote gave dat hij iedereen meesleurt op een wolk van plezier. Hij heeft een mooie stem, een perfecte radiostem waar hij kan mee spelen en een gigantische fantasie. Dat is leuk om naar te luisteren, als je daar tenminste voor open staat. Ik geloof dat zijn aantrekkingskracht niet beperkt zal blijven tot jonge vrouwen van 18 tot 30, hij is een brede radiomaker en moet bij het nieuwe Donna ook een breed publiek bereiken. Zijn grote kwaliteit is dat hij van de ochtend een klein feest kan maken en zelfs als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt toch het gevoel geeft: het is allemaal zo slecht nog niet.”

Raymond DE CONDE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer