Geen Limburgers naar het WK

- Of ons land op 28 september in Varese de wereldtitel pakt, weet geen mens. Ook bondscoach Carlo Bomans niet. ”Maar we reizen naar Italië af met een ploeg met veel potentieel”, verzekert de Limburger, die geen enkele gouwgenoot selecteerde.

Bomans was er bij de presentatie van de selectie niet bij. Woensdag moest hij onder het mes voor een niersteen. Die operatie kwam er niet omdat ze te moeilijk bleek. Volgende week donderdag moet het wel lukken. De coach gaf telefonisch toelichting bij het negental dat uit het ruime aanbod werd weerhouden.

”Waarom geen Vansummeren en Steegmans? Johan keerde met maagproblemen vanuit Peking terug en kampte daar na de Ronde van Duitsland opnieuw mee. Gert is op dit moment niet slecht bezig, maar vindt in Varese geen parcours op zijn maat”, verdedigt Bomans zijn selectie. ”Ik kan ook niet met negen kopmannen naar het WK. Vijf lijkt mij genoeg, we hebben ook werkbijen nodig. Wie mij kent, weet trouwens dat ploegen en regio’s voor mij geen rol spelen bij het selecteren.”

Die vijf kopmannen zijn Tom Boonen, Stijn Devolder, Philippe Gilbert, Nick Nuyens en Greg Van Avermaet. Hoe moeilijk wordt het om die op één lijn te brengen?

”Meestal lukt zoiets wel. We moeten trouwens sterk staan in de breedte. Op dit parcours (waarop alles samen 65 km moet geklommen worden en met een paar erg technische afdalingen, red.) is vooraf een scenario uitschrijven onmogelijk. Zowel een sprint met een grote groep als een ontsnapping met een paar kleppers behoren tot de mogelijkheden. Dan heb je maar beter genoeg afwerkers mee. Die hebben we.”LLN

”Antwoorden met de pedalen”

Johan Vansummeren

vertrekt ontgoocheld naar Ronde van Polen

Johan Vansummeren: “De bondscoach

had me toch mogen bellen, niet?”

Foto PhN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer