Gluren naar oude arcadekasten op de Collectorsshow in Genk

- Dit weekend strijkt in de Limburghal in Genk de Collectorsshow neer. Bezoekers kunnen er gaan kijken naar oude toestellen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Van jukeboxen, koelkasten en platen tot kleding en andere memorabilia . De crew van het online forum GameRoom.be stelt er naast oude flipperkasten en bingo’s ook authentieke arcadekasten tentoon. “De mensen kunnen spelen op kasten met klassieke games zoals ‘Pac-Man’, ‘Track & Field’ of ‘Space Invaders’. De beurs is zaterdag en zondag geopend van 9.30 tot 18 uur. Tickets kosten 5 euro per dag, voor 10 euro mag u een uurtje vroeger binnen.RD

www.collectorsshow.be

Wat is er mis met Nintendo?

ANTWERPEN - Wat is er aan de hand met Nintendo Wii? De presentaties van het najaar verbazen zelfs de hardcore-Nintendo-fans. Er is een compleet gebrek aan grote kleppers.

Eind september ligt ‘WarioLand:The Shake Dimension’ in de winkel, bij gebrek aan beter de beste titel voor het Wii-najaar. Al is het vreemd dat dit platformspel zich in 2D afspeelt en als enige vernieuwing heeft dat je met je afstandsbediening moet schudden om vijanden te verslaan.

Verder doet Nintendo het met ‘Animal Crossing: City Folk’. Het nieuwe is hier dat bewoners van de virtuele stadjes met mekaar in contact kunnen komen via het net, maar het mikt toch eerder op kids. Nintendo verwacht ook veel van Wii Music(foto), een muziekspel waar u kan kiezen uit het bespelen van 50 instrumenten. Leuk voor families met kleine kinderen, maar iets te weinig uitdagend. Alleen het virtuele drumstel, waarbij het Wii Board functioneert als bassdrum-besturing, is te gek en klinkt goed.

Volgens de bekende game-ontwerper Shigeru Miyamoto ligt het gebrek aan grote games vooral aan de lange productietijd van games als Mario en Zelda. Die games krijgen later dus een vervolg. Gelukkig komen er wel nog een 20-tal videospellen aan van andere producenten voor de Wii waaronder ‘Rockband’. Maar of dat voldoende zal zijn om de strijd om het najaar te winnen...

MaLu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer