Freddy Loix blijft terugvechten

turië

OVIEDO - Freddy Loix staat na de eerste dag derde in de Rally van Asturië, de zevende manche om het IRC-kampioenschap. Hij schreef twee proeven op zijn naam.

Voor het eerst dit seizoen kan Fiat echt een vuist maken tegen Peugeot. Getuige daarvan de opmerkelijke stand na één dag: de Italiaan Giandomenica Basso (Fiat) en de Fransman Nicolas Vouilloz (Peugeot) staat met exact dezelfde tijd samen op kop. Basso ging uitstekend van start en won KP1 en KP3. De tweede proef werd geannuleerd wegens een actie van omwonenden.

In KP4 sloeg Vouilloz terug. Op de vochtige baan reed hij een kanontijd, waarmee hij in de stand meteen over Basso wipte. Freddy Loix, die de hele dag in derde positie lag, was onder de indruk. “Sterk gereden van Nico.Al heeft hij misschien wel risico’s genomen?”

Vouilloz won ook KP5 en 6. Nummer 7 was voor Basso en dan liet Loix van zich spreken. Fast Freddy won KP8 en 9 en reduceerde zijn achterstand tot 24 seconden. De rally eindigt zaterdag.

Condrozrally

Intussen staat het vast dat Loix de Condrozrally (8-9 november) rijdt. Daar was wat twijfel over, maar nu de laatste IRC-manche in China verplaatst is naar september, is er op dat vlak geen bezwaar. Loix krijgt het er wel kwaad, want in de Condroz zijn WRC’s toegelaten. Onder meer Duval en Tsjoen worden er aan de start verwacht met topmateriaal.MC

Stand na dag 1: 1. Giandomenico Basso (Ita, Fiat) en Nicolas Vouilloz (Fra, Peugeot) 1u32’46”3; 3. Freddy Loix (Peugeot) op 24”2; 4. Dani Sola (Spa, Peugeot) 1’23”1; 5. Enrique Garcia Ojeda (Spa, Peugeot) 1’37”1; 6. Miguel Fuster (Spa, Fiat) 2’19”6; 7. Anton Alen (Fin, Fiat) 2’46”8; 8. Luis Monzon (Spa, Peugeot) 3’16”6; 9. Sergio Vallejo (Spa, Peugeot) 3’22”1; 10. Alberto Hevia (Spa, Mitsubishi) 4’13”0.

KP-zeges: Vouilloz 3 (KP4-5-6), Basso 2 (KP1-3), Loix (KP8).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer