Chauffeur ramt terrassen in drukke winkelstraat

Vrijdag rond 2 uur ‘s nachts heeft een automobilist in de Stationsstraat in het centrum van Lanaken ravage aangericht door twee terrassen aan te rijden. De bestuurder knalde eerst tegen een terras aan van taverne-ijssalon De Ster. Onmiddellijk daarna knalde hij ook tegen het terras van broodjeszaak Panos. De auto kwam tot stilstand tegen een zware fietsenrek.

“We zijn afgelopen nacht wakker gebeld door een handelaar van de Stationsstraat die het ongeval gehoord had”, zegt Lesley Noelmans, uitbater van broodjeszaak Panos. “Toen ik toekwam was er veel schade voor onze zaak. Stoelen en glasscherven lagen door de winkelstraat. Ik had toevallig nieuw terrasmeubilair aangekocht. Omdat ik bang was dat de nieuwe stoelen en tafels gestolen zouden worden, plaatste ik ze ‘s avonds binnen. Om die reden is de schade voor mijn zaak beperkt gebleven.”

Erger was de schade voor taverne-ijssalon De Ster. “De automobilist heeft de hekken stukgereden waarachter de mensen kunnen zitten”, zegt uitbaatster Carmen Claeys. “Die hekken bestonden deels uit glas. Door de klap waren de hekken ver weggeslingerd. Ook stoelen en tafels van ons terras zijn gesneuveld. Toen ik ‘s nachts arriveerde, was de ravage groot.” Bij de klap vielen geen gewonden. De bestuurder kwam er zelf met de schrik van af.MMD

Aangeboden door onze partners