Paris Hilton start proces tegen Parijs

De Amerikaanse societyprinses Paris Hilton sleept de inwoners van de Franse hoofdstad voor de rechter. Hilton is erachter gekomen dat de Fransen hun hoofdstad naar haar hebben genoemd. “Maar ik heb daar nooit toestemming voor gegeven,”tjilpt Paris furieus. “Schandalig dat de Fransozen zomaar mijn voornaam inpikken. Ik heb de rechten op mijn naam internationaal laten vastleggen. Ik eis geld.”

wverhaert

De stad Parijs oftewel Paris heeft zijn huidige naam toch al sinds de vierde eeuw? Paris HILTON: “De vierde eeuw? Toen was ik nog niet eens geboren! Leugenaars! Hoe kunnen ze hun stad dan naar mij noemen als ik nog niet eens bestond?”

Maar is het niet zo dat u bent genoemd naar Parijs? “Nonsens! Wie noemt zijn dochter nu naar een stad? Kent u soms dames die New York heten? Of Peking? Of Antwerpen? Neen toch? IK ben een beroemdheid en ZIJ proberen gewoon een graantje mee te pikken van mijn succes door mijn naam over te nemen. Waarom moeten ze trouwens per se een Amerikaanse meisjesnaam kiezen zoals Paris? Hadden ze geen Franse naam kunnen kiezen voor hun hoofdstad? Nicole of Genève zo.”

Maar Paris, de Fransen hebben Parijs als hoofdstad en... “Hola, ze hadden eender welke andere Franse stad kunnen kiezen als hoofdstad: België, Montréal, Monaco,...”

Wat met de bijnaam van Parijs, de Lichtstad? “Lichtstad? Lichtstad? Het licht is pas uitgevonden in de 18e eeuw of zo! Hoe kan Parijs dan zogezegd al eeuwen bestaan én lichtstad zijn? Dat is toch onlogisch? Dikke zever ja!”