OCMW-raadslid Wolfs eist 180.000 euro van voorzitter

Diepenbeeks OCMW-voorzitter Martha Roux heeft een aangetekende brief gekregen van raadslid Jos Wolfs. Die vraagt 180.000 euro vóór 15 juni. Wolfs maakt aanspraak op dat bedrag omdat zijn toenmalige partij CD&VDD hem had voorgedragen als voorzitter.

Wolfs’ partijgenote van toen,

Martha Roux, stapte enkele dagen na de verkiezingen op om als onafhankelijke een meerderheid sp.a-Open VLD en Groen! mogelijk te maken, zonder de partij van burgemeester Steegmans, de CD&VDD. Om het verhaal nog wat complexer te maken, stapte intussen ook Wolfs op bij CD&VDD en verkaste hij naar Lijst De Decker. Maar “het morele en financiële verlies” dat hij leed door naast de post van OCMW-voorzitter te grijpen, wil hij nu recupereren van Martha Roux.

Jos Wolfs: “Het burgerlijk recht overstijgt de kieswet. Ik heb een bijzonder goede slaagkans, omdat ik beschik over een door Martha Roux ondertekend document waarbij ze zich, vóór de verkiezingen, engageerde om de voordrachten van de partij te aanvaarden. Die verklaring staat zwart op wit. Vermits ik door CD&VDD werd voorgedragen als OCMW-voorzitter en zij nu op die stoel zit door haar plotse opstappen bij de CD&VDD, heeft Martha Roux en niemand anders mij rechtstreeks geschaad. Valsheid in geschrifte, heet zoiets.”

Intimidatie

Wolfs vraagt 25.000 euro morele schadevergoeding, plus 2.000 euro per maand dat hij het OCMW-voorzitterschap mist, en dat zijn er in één legislatuur 72, of 144.000 euro in totaal en daar bovenop 10.000 euro gemiste eindejaarspremie en vakantiegeld. Samen zowat 180.000 euro.

“Ik heb de brief ontvangen en inderdaad wel even de adem ingehouden toen ik de bedragen las”, bevestigt Martha Roux. “Dit is pure intimidatie. Ze willen mij gewoon de put in, maar dat gaat echt niet lukken, dat ze daar maar zeker van zijn. Weet je dat er al mensen hebben gezegd dat ze mij graag zien aftreden? Wel, dat is het laatste wat ik ga doen.”

“Ik wacht op een redelijk voorstel van de kant van Martha Roux”, zegt Wolfs.”Komt dat er niet voor half juni, dan mag ze verdere stappen verwachten.”

Pittig detail over de aangetekende brief: die is inmiddels spoorloos uit de handtas van Martha Roux verdwenen, ergens in Diepenbeek.

Dirk JACOBS