Trio wurgt meisje (14) in Sicilië

Print
Italië reageert geschokt na de brutale moord op een 14-jarig meisje op Sicilië. Drie jongens hebben haar meegelokt, gewurgd en gedumpt in een waterput. Het meisje zou zwanger zijn geweest van een van de jongens.

Sinds 30 april was de 14-jarige Lorena Cultraro al verdwenen. Na een zoektocht van twee weken werd het lichaam van het meisje dinsdag teruggevonden. Drie jongens van 15, 16 en 17 jaar oud hadden haar naar een afgelegen huis in Niscemi gelokt, haar daar gewurgd en haar lichaam in een nabijgelegen waterput gedumpt.

Al snel werden de drie jongens opgepakt door de Carabinieri, de Italiaanse militaire politie, op basis van waar ze die bewuste dertigste april hadden uitgehangen. Bij een eerste verhoor gaf een van hen de misdaad meteen toe. “We hebben verloren”, verklaarde hij. “Toen ze zei dat ze zwanger was van een van ons, sloegen alle stoppen door.” Lorena zou gedreigd hebben om bekend te maken wie de vader was, en hem hebben gezegd dat hij voor het vaderschap zou moeten opdraaien.

Zwanger?

De vader van Lorena, Giuseppe Cultraro, heeft al verklaard dat hij niet gelooft dat zijn dochter zwanger was. “Ze heeft er nooit met mij of haar mama over gesproken. Het zijn allemaal leugens. Lorena was een lief meisje, altijd blij”, verklaarde hij in een Italiaanse krant. “Het is vreselijk wat er met haar is gebeurd. Als die jongens schuldig zijn, dan moeten ze hun leven lang opgesloten blijven.”

De autopsie moet uitwijzen of het meisje inderdaad zwanger was.