Brigitta Callens duikt studio in voor eerste single 'Forever'

ANTWERPEN -

A.R.

BR>

Vorige maand liet ex-miss België Brigitta Callens (19) vallen dat ze boordevol plannen en ideeën zat. Luk Alloo, spring-in-'t-veld van TV6, heeft afgelopen week kunnen achterhalen wát er achter die mysterieuze boodschap schuilging: Brigitta Callens gaat zingen. Begin september komt haar eerste single uit.

«Dat klopt. We zijn momenteel bezig met de opnames van 'Forever' in de studio van de Zillion,» zegt Brigitta, de huidige vriendin van Frank Verstraeten (31), eigenaar van diezelfde discotheek. «'Forever' wordt een dance-trance nummer, het genre van muziek waar ik in mijn vrije uurtjes ook naar luister, muziek waar ik enorm graag op dans in dancings.»

Als model gaat het Brigitta Callens vandaag voor de wind. Haar agenda staat naar eigen zeggen volgeboekt. «Modellenwerk, acte de présences geven, defileren, ik heb tegenwoordig veel werk.» Toch zag de dame uit Oudenaarde nog een gaatje vrij om zich in de muziekwereld te storten. «Ik heb altijd al willen zingen. En nu de gelegenheid zich voordoet, ben ik op het voorstel van Frank ingegaan. Ik heb geen ervaring als zangeres en ben ook niet van plan om zangles te volgen om de eenvoudige reden dat ik géén ambitie heb om een zangcarrière uit te bouwen.»

Is dat niet een ietwat bizarre instelling voor een dame die het

wil maken

in de muziekbusiness, die singles wil verkopen? «Neen. Het is geenzins mijn bedoeling om straks met 'Forever' op tal van podia te belanden. Ik ga nergens optreden, of het moet al voor een héél speciale gelegenheid zijn. Voor mij draait alles om de sensuele videoclip die voor dit lied zal worden ingeblikt en weldra op TMF en MTV te zien zal zijn.» Een virtuele videoclip die volgens Brigitta's vriend/producer/manager gemaakt wordt in een Londense studio. «Het wordt een erotisch getinte clip met enkel Brigitta in de hoofdrol,» zegt Verstraeten. «Het thema van de clip zal perfect aanleunen bij het muziekgenre, trance, dat je het best kunt vergelijken met de stijl van Orbit.»

De kans is dus groot dat Miss België 1999 straks in een piepkleine bikini op onze breedbeeldtelevisie verschijnt? «Wie wil weten hoe mijn look er zal uitzien, kijkt vanavond best naar TV6,» grijnst de brunette. Een duidelijke boodschap.

'TV6', VTM, 21.40 uur

Aangeboden door onze partners