Flandria-rederij boomt onder nieuwe eigenaar

Print
Het eerste seizoen van de Flandria-rederij, onder de vleugels van eigenaar Brabo CVBA, was een groot succes. Bijna 80.000 passagiers kochten dit jaar een ticketje voor een rondvaart op de Schelde of in de haven. Daarnaast zit volgens een mededeling van de rederij ook de privé-verhuur van de schepen in de lift. Zowel voor particulieren als het zakenleven zijn de cijfers in stijgende lijn, klink het.
Flandria haalt naar eigen zeggen zijn vooropgestelde doelstellingen en wil verder blijven streven naar kwaliteit en plezier op het water. Door het goede seizoen zet Flandria de vernieuwing van de rederij voort. Midden november gaat het vlaggenschip van de vloot, Flandria 16 - La Pérouse, naar de scheepswerf Port Service in Gent waar het schip van buiten en binnen volledig vernieuwd zal worden. Het schip zal zeker tot het einde van het jaar onder handen genomen worden.

Volgens Tim Heiremans, zaakvoerder van Flandria, is ook de nieuwe Flandria 1, die de rederij doopte in maart 2007, tot nu toe een schot in de roos. Talrijke bedrijven huren het schip voor een rondvaart. Om zijn tachtigjarig bestaan te vieren organsieert de rederij bovendien van 11 januari tot 10 februari 2008 een fototentoonstelling in het Antwerpse Fotomuseum.