Neel De Ceulaer niet langer Lierse-manager: "Professionele structuur is noodzaak"

Print
LIER - Neel De Ceulaer is niet langer manager van SK Lierse. De beheerraad van de bekerhouder aanvaardde het ontslag van de 53-jarige Pallieter, die binnen de club geen enkele functie meer zal uitoefenen. De Ceulaer zetelt wel verder in het Beroepscomité van de voetbalbond. Het bestuur van Lierse wou hem nog tot hoofd van de jeugdscouting benoemen, maar die functie legde De Ceulaer naast zich neer. Zijn positie wordt voorlopig niet ingevuld.
BR>De verdere professionalisering van de club ligt aan de oorzaak van het vertrek. Met de komst van Herman Van Holsbeeck werd al behoorlijk in het takenpakket van De Ceulaer gehapt en ook financieel directeur Gaston Vets raakte steeds nauwer betrokken bij de afwikkeling van de transfers. "Het is kort samen te vatten", weet Vets. "Van Lierse wordt verwacht dat het steeds professioneler te werk gaat. Dat kan alleen met mensen die overdag beschikbaar zijn voor de club en zich ten allen tijde kunnen vrijmaken. Dat viel niet langer te rijmen met de beroepsactiviteiten van De Ceulaer. Zeker nu scouting belangrijker wordt en je vaak halsoverkop richting buitenland moet kunnen vertrekken. Als profclub kan je het niet langer maken om met een semi-professionele manager te werken."
Het Lierse-bestuur wou De Ceulaer inschakelen in het scoutingsapparaat van de jeugd, maar de ex-manager bedankte voor die post. "We wilden Neel tot hoofd van de scouting bombarderen. Het bestuur hoopte dat hij die uitdaging zou accepteren, maar het is uiteraard zijn recht om te weigeren. Of de functie van De Ceulaer wordt ingevuld? Voorlopig niet, neen. We willen eerst bekijken hoe het verder evolueert."
De Ceulaer zelf volgde zaterdag Lierse niet in Moeskroen en was evenmin bereikbaar voor commentaar.