Ski - Wereldbeker: Bode Miller stapt uit Amerikaanse ploeg

Print
Bode Miller, meervoudig wereldkampioen en ex-winnaar van de Wereldbeker, heeft zaterdag bekendgemaakt dat hij de Amerikaanse ploeg alpijns skiën verlaat en dat hij "onafhankelijk" wordt.
Deze scheiding komt na jaren van polemieken en werd bevestigd door de Amerikaanse Ski-federatie.

"We hebben een serieuze discussie gehad met Bode over zijn verantwoordelijkheden als lid van het team. Later vertelde hij ons dat hij gekozen heeft om niet meer in de ploeg te blijven", bevestigde de directeur van de Amerikaanse federatie, Jesse Hunt, in een communiqué.

"Dit is een moeilijk te nemen beslissing. Maar ik blijf skiën als Amerikaan onder de Amerikaanse vlag en ik zal er trots op zijn", vertelde Miller op de internetsite skiracing.com. "Ondanks onze voorbije geschillen heb ik 11 jaar deel uitgemaakt van de Amerikaanse ploeg, en ik heb genoten van de opgebouwde relaties met zijn ploegmaats, mijn trainers, mijn sponsors... . Ik denk niet dat ik kan uitblinken (in mijn discipline) en presteren op het niveau dat ik voor mezelf eis onder de leiding van de Amerikaanse federatie", voegde hij eraan toe.