Positieve Fertonani schuift schuld op laboratorium

Print
De Italiaanse renner Marco Fertonani, positief bevonden op testosteron, heeft tijdens zijn hoorzitting voor de antidopingprocureur van het Italiaans Olympisch Comité (Coni) het Franse laboratorium van Châtenay-Malabry ervan beschuldigd dat ze een fout hebben gemaakt bij de analyse van zijn staal, meldden de Italiaanse media dinsdag.
"Het gaat om een fout van het laboratorium, en daarom heb ik er absoluut vertrouwen in dat mijn cliënt zal worden witgewassen", verklaarde Fertonani's advocate Giulia Bongiorno, die de renner maandag vergezelde tijdens de hoorzitting voor procureur Ettorre Torri.
De 31-jarige renner werd door zijn team Caisse d'Epargne voorlopig geschorst, nadat hij bij een controle tijdens de Ronde van de Middellandse Zee in februari, waar hij vierde werd, positief werd bevonden op testosteron.

"We hebben geen enkele verklaring gedaan, maar we hebben een gedetailleerd technisch rapport afgegeven waarin we de oorzaken aangeven die deze minuscule variatie in de waarden van Fertonani rechtvaardigen, te beginnen met een fout van het laboratorium", aldus Bongiorno.

Na de hoorzitting moet Torri beslissen of Fertonani doorverwezen wordt naar de disciplinaire commissie van de Italiaanse wielerfederatie, die dan moet beslissen over een eventuele schorsing.