Acquaviva versus Madonna: Parijse luik weldra onderzocht

Salvatore Acquaviva, de schrijver-componist uit Moeskroen die een klacht voor plagiaat tegen Madonna indiende, moet binnenkort voor de rechtbank in Parijs verschijnen. Dat meldt zijn advocaat, meester Victor-Vincent Dehin, vrijdag.

Belga

Op 20 oktober 2006 dagvaardden artiest Edouard Scotto Di Suoccio en de muziekuitgeverijen Tabata Music en Atoll Music op hun beurt Acquaviva en de platenmaatschappijen van Madonna (Warner, EMI en Sony) voor het Franse gerecht. Scotto Di Suoccio stelt dat het nummer "Bloodnight" uit 1983 het originele nummer is en "Ma vie fout l'camp" van Acquaviva uit 1993 en de hit "Frozen" van Madonna uit 1998 plagiaat zijn.

Volgens meester Dehin bevatten de documenten die de tegenpartij indienden, geen bewijskracht. "Het liedje van mijn cliënt is wel degelijk ouder dan dat van Scotto", verklaarde de advocaat. Dehin dient zijn laatste conclusies in op 18 oktober, waardoor de zaak begin 2008 gepleit zou worden.

Als de rechtbank in Parijs uitspraak heeft gedaan, zal het dossier Acquaviva versus Warner, EMI en Sony opnieuw voor het hof van beroep van Bergen gebracht worden. Op 5 oktober 2006 werd de zaak geschorst, omdat de dagvaarding van de partijen in Frankrijk "een belangrijk nieuw feit" was.

Op 18 november 2005 gaf de kortgedingrechter van Bergen Acquaviva gelijk en besliste hij dat "Frozen" van Madonna in België niet meer gespeeld en verkocht mocht worden.