Lufthansa overweegt stapelbedden voor economy-passagiers

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa overweegt om ook in economy op langeafstandsvluchten bedden aan te bieden in plaats van de oncomfortabele zetels. Als de stapelbedden er ook effectief komen, gaat het om een primeur.

Belga

De idee is nog maar in een pril stadium. Eerst en vooral gaat Lufthansa de passagiers bevragen om te kijken of er voldoende interesse is, aldus een woordvoerster aan de krant. "We gaan de resultaten van die rondvraag analyseren en zullen dan beslissen of we ermee doorgaan of niet". Volgens haar waren de eerste resultaten alvast "zeer positief".

Er zijn al verschillende luchtvaartmaatschappijen die bedden aanbieden op langeafstandsvluchten, maar dan enkel voor de (duurdere) business- of first class. Passagiers in de goedkope economy-klasse moeten genoegen nemen met een zetel die licht verstelbaar is. Deze manier van reizen is niet alleen een pak minder comfortabel, ze is ook slechter voor de gezondheid, omdat er bloedklonters in de aders kunnen komen.

Luchtvaartmaatschappijen hebben tot nu toe geen bedden willen installeren, omdat een zetel minder plaats in beslag neemt en er dus meer passagiers per vlucht kunnen vervoerd worden. Maar een computersimulatie van Lufthansa laat zien dat er wel meer mensen kunnen vervoerd worden, als de bedden drie-hoog gestapeld worden over verschillende rijen in het vliegtuig.

De simulatie heeft betrekking op het benedendek van de nieuwe Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, zegt de woordvoerster.

Aangeboden door onze partners