Verliefde prof dartelt in sneeuw

Print
ZELL AM SEE - Acteur Robert De La Haye scheert hoge toppen. Ook letterlijk: maandag zijn in Oostenrijk de opnames gestart voor de VTM-miniserie naar Aster Berkhofs bestseller 'Veel geluk, professor'. De serie gaat over een jong academicus die les gaat geven aan een elitaire school in een mondain ski-oord. Hij is er een vreemde eend in de bijt. De andere professoren zijn behalve hoogbegaafd ook hoogbejaard. De studenten komen eerder voor vertier dan voor de boekenwijsheid. De jonge wetenschapper, die vaker met een studieboek naar bed is geweest dan met een vrouw, zit in een wespennest. En al snel komt er een jonge vrouw in beeld...
BR>
«Maandag heb ik een uurtje skiles gehad, dinsdag eentje en vandaag kon ik het,» glundert Robert De La Haye, tegenwoordig erg bekend vanwege zijn rollen in 'Spoed' en 'Engeltjes'. Gisteren moest hij als professor Peter Falke echter vooral vallen.
«Een paar keer flink op de waffel gegaan,» knikt Robert. Maar de pleister die verstopt zit onder zijn muts heeft een andere oorzaak. «Katrien De Ruysscher, alias mijn liefste Ann Shirling, stootte haar skilat tegen mijn hoofd.»
De Ruysscher, een Antwerpse die van het conservatorium Brussel werd gehaald, is niet weg te slaan bij de camera. «Zeer goed,» beoordeelt Robert haar. «Ze lanceert zich hierbij als een speer.» Ook Steven Van Herreweghe, Werner De Smedt en Karel Deruwe dragen hun steentje bij tot de miniserie.
Scenarist Paul Koeck staat nauwgelet zijn werk te controleren. «Ik blijf hier niet de hele tijd,» zegt hij. «Maar het is wel belangrijk er bij de start bij te zijn. Ik voel dat de sfeer zit zoals ik hem bedoelde. Ik heb van Aster Berhofs boek een valabel drama in vijf afleveringen gemaakt. Het is een romantische comedy. Daar heb je dus de twee ingrediënten. Let wel: het wordt geen klucht, de humor mag niveau hebben.»