Goed weekend voor horeca aan de kust

Print
Vooral de restaurants en tearooms met een terras op de dijk hebben dit weekend goed gedraaid aan de kust. Dat zegt directeur André Desmidt van Toerisme Knokke-Heist. Het weer was volgens iets te wisselvallig om een massa toeristen op het strand te krijgen, maar net daardoor blijven de winkels aan de kust mooie omzetten draaien.
"Vooral zondag zakten veel dagjesmensen naar de kust af", zegt Desmidt. "Dat was duidelijk merkbaar aan het verkeer en de parkeerdruk. Voor het verblijfstoerisme is het weer te wisselvallig. Dit jaar lijkt het weer extra slecht door de schitterende julimaand vorig jaar. Maar eigenlijk vallen we nu terug op het normale weer en de normale bezetting. Begin juli zit de kust nooit vol. Daarvoor is het nog een week wachten. Hopelijk zal het weer dan stabieler worden."

Zaterdag was het op de wegen naar de kust ook zeer druk. Dat komt volgens deskundigen door de start van het bouwverlof in onder meer Antwerpen en Brabant. Het bouwverlof in Oost- en West-Vlaanderen start vrijdagavond.