Knack zet twee thesissen Marie-Rose Morel op internet

Print
Een jaar nadat Knack de thesis van sp.a-vicepremier Freya Van den Bossche op het internet plaatste, doet het weekblad nu hetzelfde met de twee thesissen van Vlaams Belang'ster Marie-Rose Morel.
Dat gebeurt nadat het Vlaams parlementslid een recht van antwoord aankondigde op het artikel "Het Koningskoppel kraakt" in Knack van 11 juli. Morel vraagt zich af wat het weekblad met de publicatie wil bereiken.

In het artikel wordt Morel de katalysator genoemd van de onrust die binnen het Vlaams Belang heerst na de twee tegenvallende verkiezingen. Ze zou ook voor spanningen zorgen binnen het trio Dewinter-Vanhecke-Annemans dat de partij reeds jaren leidt.
Er wordt ook melding gemaakt van het feit dat Marie-Rose Morel als geschiedenisstudent twee licentiaatsthesissen schreef, nadat de eerste "Holocaustmemorialen in België" afgewezen werd. Daarop schreef ze een tweede thesis "Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk".

Morel zelf spreekt deze versie tegen. Op haar website luidt het dat ze "in samenspraak met mijn promotor een aantal verbeteringen heeft aangebracht". "Om iedereen de kans te geven de kwaliteit van die verbeteringen, en van haar werk in zijn geheel, te beoordelen, bieden we u hierbij de twee versies van haar verhandeling aan: zowel de eerste (Holocaustmemorialen in België) als de tweede (Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk)", was de reactie van journalist Dirk Draulans.

In een korte reactie vanuit Hongarije laat Morel laconiek weten dat ze de publicatie "leuk" vindt omdat ze de verbeteringen op de oorspronkelijke tekst had aangebracht, zonder deze eerst te bewaren. Ze vraagt zich wel af wat Knack met de publicatie wil bereiken.