Vlaams Belang eist tuchtonderzoek tegen Pira

Print
De Vlaams Belang-fractie in het Vlaams parlement is er niet over te spreken dat Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Marino Keulen de burgerlijke ongehoorzaamheid van de burgemeester van Mortsel Ingrid Pira ongemoeid laat.
De partij eist dat hij de Antwerpse provinciegouverneur Camille Paulus vraagt een tuchtonderzoek in te stellen.

Fractieleider Filip Dewinter vindt het niet alleen ongehoord dat Pira beslist geen uitwijzingsbevelen meer te ondertekenen. Het kan volgens hem ook niet dat de minister die de voogdij heeft over de burgemeesters, niet optreedt tegen burgervaders die nalatig zijn. Dat is met het nieuwe gemeentedecreet nochtans mogelijk. "Zo geeft hij vrije baan aan andere burgemeesters die willen ingaan op de oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid van minister Anciaux", luidt het dinsdag in een mededeling.

Dewinter laakt ook dat Keulen niet reageert op de verklaringen van Bert Anciaux. "Ondertussen kijkt ook minister-president Peeters de andere kant op en reageert niet tegen het eens te meer onverantwoord en puberaal gedrag van minister Anciaux, die enkel nog voor eigen rekening rijdt. Peeters dient Anciaux dan ook onverwijld tot de orde te roepen", dixit Dewinter.