Parket niet in beroep tegen vrijspraak André Peeters

Print
Het Leuvense openbaar ministerie tekent in het fraude- en corruptieproces waarbij diverse Aarschotse politici, ambtenaren en zakenmensen terechtstonden geen beroep aan tegen de vrijspraak van CD&V-schepen André Peeters. Dat meldt parketwoordvoerder Patrick Vits. Dit betekent dat wellicht niets nog de aanstelling door Vlaams minister Marino Keulen van André Peeters als burgemeester van Aarschot in de weg zal staan.
Tweeëntwintig Aarschotse politici en ambtenaren, werknemers van het afvalbedrijf SITA en bedrijfsleiders stonden in deze zaak terecht voor onregelmatigheden bij aanbestedingen. In hoofde van ex-burgemeester Willy Schellens (sp.a), schepen Herman Pelgrims en ex-stadssecretaris Louis Lauwers was er volgens de rechtbank ook sprake van corruptie. Zij kregen straffen van 8 tot 18 maanden met uitstel en gaan met diverse andere veroordeelden in beroep tegen de uitspraak. Ook schepen Els Vinckx werd veroordeeld.

Na de gemeenteraadsverkiezingen was André Peeters eind vorig jaar door zijn partij aangeduid om burgemeester te worden. Wegens deze rechtszaak werd partijgenoot Frans Deboes tijdelijk burgemeester. Peeters hoopt nu zelf vrij snel burgemeester te worden. Hij stond terecht omdat hij in de jaren '90 overheidswerken had laten uitvoeren op privé-terreinen en hiervoor subsidies had aangevraagd. Vinckx en Pelgrims hebben met de CD&V-top afgesproken dat ze zullen aftreden als schepenen als ze in beroep opnieuw veroordeeld worden.