Burgemeester Charleroi geeft fakkel door aan Viseur

Print
Na het collectief ontslag van de burgemeester en schepenen van Charleroi heeft uittredend burgemeester Léon Cassart (PS) maandag de fakkel doorgegegeven aan zijn opvolger Jean-Jacques Viseur (cdH). Cassaert had het maandagavond nog over de ontstellende resultaten van de externe audit in Charleroi enkele maanden geleden. Kersvers burgemeester Viseur bracht in zijn toespraak hulde aan Casaert.
De uittredende burgemeester, die eraan herinnerde dat de PS met zeven schepenen ook in het nieuwe college een belangrijke plaats inneemt, benadrukte ook dat er al een breuk is met het verleden. Er is een bureau voor deontoligie en ethiek geïnstalleerd en er is een grondige analyse gebeurd van wat er is fout gegaan, zei hij. Hij hield ook zijn onschuld staande en zei dat hij nooit fraude wilde plegen. Cassaert kreeg na zijn toespraak een lang applaus van het publiek.

Ook uittredend schepen Philippe Van Cauwenberghe sprak het publiek toe. Van Cauwenberghe wees erop dat hij heel wat voorkeurstemmen heeft gehaald en dat het niet rechtvaardig is dat hij het schepencollege moet verlaten. De voormalige schepen zegt dat hij het slachtoffer is van zijn naam.

Nadien namen ook nog de andere kopstukken het woord: Luc Parmentier voor Ecolo, Alain voor PS, Etienne Knoops voor MR en Véronique Salvi voor cdH. Ze wensten het nieuwe team veel succes.