Voorprogramma van Genk-Lommel had ook 'niet veel om het lijf'

Print
GENK - De Belgische dancegroep Cisco-kid heeft met haar optreden vlak voor de aftrap tegen Lommel voor commotie gezorgd in het Fenix-stadion. De weinig aan de verbeelding overlatende half-naakte act zette heel wat kwaad bloed bij supportersgezinnen met kinderen. De groep is niet langer meer welkom in het Fenix-stadion. Andere groepen zullen in de toekomst een reglement moeten ondertekenen.
BR>
Eén van de danseressen ontdeed zich even voor de aftrap van haar topje en liet weinig aan de verbeelding over toen ze op een reclamepaneel op en neer bewoog. De masturbatiebewegingen met een vlaggenstok en de wiebelende zitvlakken richting supporters waren misschien leuk voor een deel van de volwassen supporters, maar zeker niet voor de gezinnen met kinderen. Het KRC-bestuur is dan ook vastberaden de groep nooit meer toe te laten tot het stadion en in de toekomst enkel te werken met een reglement dat dergelijke acts uitsluit. KRC-manager Paul Heylen: "Ik heb het zelf niet gezien, maar ik was wel verbolgen toen ik het hoorde. Wij wisten hier niets van. Naar ik verneem wist ook de organisator dit niet. We gaan in ieder geval de verantwoordelijken op het matje roepen en zulke acts in de toekomst vermijden."

Sorry


Assist-manager Erik Gerits wijst er op dat KRC-Genk een gezinsclub is en dat geenszins wil veranderen. "Deze acts behoren in de verste verte niet tot de huisstijl van Racing Genk. Daarom dat ik mij wil verontschuldigen bij de supporters. Geloof me, ik ben hier echt niet goed van. Ik ken de groep zelf niet. Ik weet alleen dat ze in de hitparade staat. We hebben altijd de verantwoordelijkheid voor het aanstellen van groepen overgelaten aan organisator Stefan Wuyts. Ook ditmaal."
Ook Johnny Schrijvers van de Overkoepelende Supportersvereniging is het er mee eens dat de meiden te ver zijn gegaan.
Organisator Stefan Wuyts tenslotte slaagt mea culpa en onderstreept dat hij niet van de act op de hoogte was. "Ik heb de groep vrijdagavond gecontacteerd om de eerder aangekondigde Fiocco te vervangen. Hetgeen zij als act brengen is volledig voor hun eigen rekening. Een topje uittrekken in een vol stadion met gezinnen met kinderen kan natuurlijk niet. Maar als dan bovendien ook nog masturbatie- en andere sex-acts worden gehouden dan zijn ze veel te ver gegaan. Indien ik gezien had wat ze uitvoerden, had ik hen door de security van het veld laten halen. Vandaag - zondag, cn - vertrekt een fax naar de groep waarin staat dat ze niet meer welkom zijn in het Fenixstadion en dat ik de groep als organisator zal boycotten. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak. En het wordt zeker de laatste keer."