Spyker zet Albers op non-actief

Print
De Nederlandse Formule 1-rijder Christijan Albers is dinsdag door zijn team Spyker op non-actief gezet. "Het is erg spijtig, maar het was puur een zakelijke beslissing", meldt Michiel Mol, de directeur van de renstal.
De beslissing om Albers uit de auto te halen, zat er al enige tijd aan te komen. Maandag werd duidelijk dat de Nederlander niet aan zijn financiële verplichtingen tegenover het team kon voldoen. Dat was uiteindelijk voor Spyker de reden om voorlopig een punt te zetten achter de samenwerking.

Albers, die in de wedstrijden teleurstelde, zal nog wel betrokken blijven bij de renstal, maar voorlopig niet als racecoureur. Ook zal hij woensdag niet, zoals gepland, in actie komen tijdens tests in Spa-Francorchamps.

"Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen", zei Mol. "Zeker omdat ik al jaren enorm betrokken geweest ben bij de carrière van Chris. Ik vind dit ook ontzettend vervelend, maar we hebben geen andere keuze."

De 28-jarige Albers debuteerde in 2005 bij Minardi in de Formule 1. Dat seizoen behaalde hij direct zijn enige WK-punten tot dusver, door in de Grand Prix van de Verenigde Staten als vijfde over de eindstreep te komen. In het team van Spyker waren zijn prestaties tot dusverre teleurstellend met als absoluut dieptepunt zijn optreden in de Grote Prijs van Frankrijk, anderhalve week geleden. De Nederlander reed daar weg uit de pits met de brandstofslang nog aan de auto.